Hlavní obsah

Formule 1 se poprvé v historii pojede bez diváků. Může za to koronavirus

Podle očekávání se kvůli novému typu koronaviru omezí i nejprestižnější automobilová soutěž na světě, slavná formule 1. Velká cena Bahrajnu se pojede bez diváků. Stane se tak poprvé za sedmdesátiletou historii tohoto sportu.

Foto: McLaren

Ilustrační foto monopostu formule 1

Článek

Podle pořadatelů akce plyne její omezení ze stále pokračujícího globálního šíření nového viru SARS-CoV2. V samotném Bahrajnu k nedělnímu datu napočítali 85 potvrzených případů nákazy a ostrovní stát navíc leží v těsné blízkosti Íránu, kde se objevilo 6500 pacientů s koronavirem.

„Po konzultaci s našimi mezinárodními partnery a Královskou národní zdravotnickou asociací Bahrajnu jsme se rozhodli Velkou cenu Bahrajnu uspořádat jako událost pouze pro závodníky,“ stojí v oficiální zprávě.

Hamilton v novém monopostu F1 tlačí volant od sebe, použitá technologie je záhadou

AutoMoto

Bahrajnská zastávka v šampionátu formule 1 se bude konat od 19. do 22. března a je druhým závodem v tomto roce. Bude to v sedmdesátileté historii formule 1 poprvé, kdy se závod pojede bez diváků přímo u trati.

Zajímavostí je bezesporu fakt, že první letošní závod, Velká cena Austrálie, se jede tento týden v Melbourne a diváci na ni budou mít přístup zcela normálně. A to i přes fakt, že v Austrálii už se objevilo 74 nemocných novým koronavirem. Čína už naopak zrušila svoji Velkou cenu, která se měla konat 17. až 19. dubna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám