Hlavní obsah

„Vystavte vládě vysvědčení“. ANO zahájilo horkou fázi kampaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hnutí ANO v pondělí zahájilo horkou fázi kampaně před blížícími se komunálními a senátními volbami. Šéf hnutí Andrej Babiš ve svém proslovu vyzval občany, primárně ty nespokojené se současným kabinetem, aby nadcházející volby vzali jako „referendum“ a vystavili vládě vysvědčení. Značná část proslovů kandidátů pak byla věnována právě kritice kroků vlády a vyjmenovávání věcí, které by ANO dělalo na jejím místě.

ANO zahájilo horkou fázi kampaněVideo: Novinky

 
Článek

Horkou fázi odstartoval na pražské Občanské plovárně předseda hnutí Andrej Babiš. Akce byla pouze pro novináře, veřejnost přístup neměla.

Ten kampaň na podporu hnutí ANO do těchto voleb dělá už několik měsíců, když vyráží se svým karavanem po republice za občany a na mítincích jim kromě skládání účtů představuje i místní kandidáty.

„Příští volby budou až v roce 2024. Občané, kteří jsou nespokojení s touto vládou, mají možnost se podle toho zachovat a vzít volby jako referendum o této vládě,“ prohlásil ve svém úvodním proslovu Babiš.

„Ti, kteří jsou nespokojení, by neměli do komunálu a Senátu volit žádné zástupce pětikoalice. Dejte jasně najevo vládě, která už podle mě měla dávno skončit, že ji nechcete, tím, že dáte hlas jiným stranám a hnutím,“ dodal.

Velké finále Babišových projevů: Orbán je maďarský Havel. Víte o tom? Nevíte

Domácí

Zástupci ANO, včetně samotného Babiše, věnovali značnou část svých proslovů vymezování se vůči vládě a kritice jejích kroků.

„Měníme heslo ‚Za Babiše bude líp‘, to všichni vědí, na to, co bychom my dělali, kdybychom byli ve vládě. Už dávno bychom se o občany postarali,“ uvedl Babiš, zatímco na karavanu zaparkovaném za jeho zády bylo heslo „Volte naše, ať je zase líp“.

Kdyby bylo ANO ve vládě, tak by podle něj fakticky přidalo peníze všem. Babiš mluvil o zastropování cen energií, ale také cen potravin. DPH by se v tom případě mělo snížit na nulu. Důchodcům by ANO podle Babiše dalo jednorázový šestitisícový příspěvek.

„Každé volby jsou důležité. I tyto volby komunální a senátní. Bude to první vysvědčení, které lidé vystaví této vládě. Tato koalice má dnes Sněmovnu, Senát i vládu. Věřím, že lidé jim vzkážou, že jich už mají dost,“ burcovala občany šéfka poslaneckého klubu Alena Schillerová.

Schillerová: Rakušan i Síkela by měli rezignovat

Domácí

Jako jedničku v Praze ANO tentokrát postavilo poslance a pražského zastupitele Patrika Nachera, který měl být původně kandidátem na primátora už v minulých komunálních volbách.

Tehdy ale vedení hnutí na poslední chvíli zasáhlo do kandidátky a do čela postavilo podnikatele Petra Stuchlíka, Nacher tak byl odsunut na druhou příčku.

Nacher by v případě svého zvolení chtěl zavést po vzoru některých jiných evropských měst bezplatné MHD.

„Chce to někoho, kdo je konzistentní, nehraje divadlo a lidé mu mohou věřit. Někdo, kdo má zkušenosti z celostátní politiky. Někoho, kdo je na straně spotřebitelů, zákazníků a Pražanů,“ řekl Nacher, který si tímto požádal o důvěru občanů ve volbách.

Komunální volby do zastupitelstev měst a obcí se konají v pátek 23. a sobotu 24. září. Souběžně s nimi v těchto dnech proběhnou v některých okresech senátní volby.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš na zahájení horké fáze hnutí ANO před komunálními a senátními volbami

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám