Hlavní obsah

Největší ski areál v Beskydech má novou lanovku. Lyžaři jsou nadšení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Ski Bílá v Beskydech byla v sobotu v poledne slavnostně uvedena do provozu zbrusu nová šestimístná vyhřívaná lanovka. Nahradila starou čtyřmístnou, která zde fungovala 17 let. Provozovatelé za novou lanovku zaplatili 150 milionů korun.

Otevření nové lanovky ve Ski Bílá v BeskydechVideo: Denisa Doležalová, Novinky

 
Článek

„Novou lanovku jsme naostro sice spustili už v úterý, abychom ji odzkoušeli před jejím velkým sobotním slavnostním uvedením do provozu. Dnes ji požehnali i z Ostravsko-opavského biskupství, aby bezpečně fungovala,“ řekl Novinkám vedoucí Ski Bílá Jaroslav Vrzgula.

Dodal, že nová lanovka je šestisedačková odpojitelného systému s bublinami. „To znamená, že má krytí. Navíc má také vyhřívané sedáky. Pro nás je tato investice vrcholem našeho šedesátiletého snažení tady,“ popisoval Vrzgula s tím, že samozřejmě se v areálu inovovaly a modernizovaly i další věci.

„Jako například jsme se pustili do areálové kanalizace, hotová bude na jaře. Rozšiřovali jsme také jeden úsek na jedné ze sjezdovek,“ upřesnil.

Světová novinka: Virtuální skipas se v Jeseníkách osvědčil

Cestování
Foto: Denisa Doležalová, Novinky

Nová lanovka je vyhřívaná a s bublinou

Areál byl přeplněný

Přestože v sobotu nebyly kvůli oblevě ve Ski Bílá v provozu všechny sjezdovky, na slavnostní spuštění lanovky dorazila velká spousta lidí. Parkoviště u lyžařského areálu byla zcela plná. Součástí akce byl totiž celodenní skipas jen za dvě stovky.

To sem například přilákalo i Romana Papa ze slovenského Trenčína. „Když to srovnám s loňským rokem, kdy jsem sem zavítal lyžovat poprvé, tak je to neskutečná paráda. Tahle lanovka je skvělá. Je moc fajn, že vás sedák zahřeje, a i ta bublina je super. Jsem tu od rána, a to padal déšť se sněhem, takže bublina člověka na lanovce ochránila,“ svěřil se Novinkám šestadvacetiletý Slovák, který lyžuje od základní školy.

Foto: Denisa Doležalová, Novinky

Areál Ski Bílá byl v sobotu zcela plný.

Dodal, že má pocit, že je lanovka i o něco rychlejší než ta předešlá, což potvrzovali i další lyžaři, kterých se Novinky ptaly na názor.

Lyžaři a snowboardisté lanovku chválili a radost jim trochu kazilo jen to počasí a nemožnost si vychutnat všechny sjezdovky. Užít si mohli ale i doprovodný program, který byl plný muziky, tančení, soutěží, ale i ukázky lyží a nechyběl skialpový závod.

Švýcarsko je rozmanitá lyžařská velmoc, kde můžete zažít i půvabné retro

Cestování

Tipy na lyžování

Zima patří lyžařům a Češi nejsou výjimkou. Od Šumavy přes Krkonoše až po Beskydy, na své si přijde každý. Nepřehlédněte také tipy na lyžování na Slovensku nebo přehled pravidel lyžování v Itálii.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Ski Areál Bílá

Reklama

Výběr článků

Načítám