Hlavní obsah

Dům pro mladého single muže zajímavě kombinuje živé květiny a kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemný domov plný světla, v němž se nenásilně doplňují přírodní materiály, černý kov a živé zelené rostliny, vznikl z rodinného domu v São Paulu, který si nechal renovovat mladý muž, jenž žije sám. Interiér na první pohled upoutá pozornost atmosférou uvolněnosti a pohodlí.

Foto: Maíra Acayaba

Dům je dvoupodlažní, přízemí je řešeno jako společenská zóna.

Článek

Když si mladý muž koupil v luxusní čtvrti brazilského největšího města dům, bylo zřejmé, že ještě předtím, než se do něj nastěhuje, bude jej muset důkladně renovovat. Spolu s tím si nechal navrhnout nové interiéry, které odrážejí jeho styl života. Práce se ujala místní bytová designérka Mona Signalová spolupracující s ateliérem Rua 141 Arquitetura.

Dům na parcele o výměře 390 m2 zabírá plochu 200 m2 a je dvoupodlažní. Designérka se zaměřila na to, aby svým návrhem vyzdvihla jeho přirozené půvaby a posílila propojení interiéru s pěkně zařízenou zahradou pyšnící se spoustou bujné tropické vegetace.

Pro mladého muže vytvořila domov, v němž se oku návštěvníka vystavují na odiv výrazné ocelové konstrukce v černé barvě a s jasnými pravoúhlými liniemi. Jejich případnou strohost ovšem změkčují další materiály, které patří do škály přírodních. Ať již je to dřevo, různé tkaniny, ze lnu, vlny… To vše téměř výhradně ručně zpracováno a opracováno do podoby soudobého brazilského nábytku.

Vnitřní uspořádání domu je čistě logické, přízemí je koncipováno jako společenský prostor určený pro každodenní život a užívání si společnosti přátel. Zábava a aktivity se mohou přelévat volně z interiéru na zahradu a zase zpět. Všude je na čem připravit pohoštění, všude je kam usednou k popovídání, k jídlu, všude si lze pohodlně poležet.

Horní podlaží je pak soukromým hájemstvím majitele domu. Zde je hlavní ložnice, druhý pokoj a pracovna. V přízemí je kromě obývacího pokoje, jídelny a samostatné kuchyně také domácí kino a servisní prostory.

Anketa

Máte rádi kovové prvky v interiéru?
Ano, to se mi líbí.
52,9 %
Jenom, když je jich pár.
17,7 %
Moc ne.
16,7 %
Ne, to není nic pro mě.
12,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 683 čtenářů.

Byt s výhledem na architektonickou klasiku je na místní poměry řešen odvážně

Tipy a trendy

Pýchou velkého bytu je dvojice krytých teras se zelenými stěnami

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Návrhy bytových interiérů, Architekti

Reklama

Související témata:
Casa14 Arquitetura

Související články

Výběr článků

Načítám