Hlavní obsah

V září nebo až v příštím roce? Nad otevřením Bali visí otazníky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Bali se zahraniční turisté možná podívají až v příštím roce. Přestože je otevření hranic plánováno na polovinu září, minulý týden ministr pro investice Luhut Binsat Panjaitan nevyloučil, že se zpřístupnění oblíbené destinace může zpozdit. Indonésie se chce aktuálně zaměřit na domácí cestovní ruch, píše server The Bali Sun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Oficiální rozhodnutí ještě nepadlo a vláda nevydala žádné prohlášení. Nelze však vyloučit, že se na Bali zahraniční turisté ještě nějakou chvíli nepodívají. Panjaitan nicméně uvedl, že počet pozitivních záchytů koronaviru na Bali klesá a turistické atrakce začínají opět navštěvovat lidé.

Na indonéskou vládu značně tlačí balijský guvernér Wayan Koster, vědom si faktu, že je ostrov na cestovním ruchu závislý a po několika měsících hibernace přišel o množství příjmů. Koster minulý měsíc nařídil zavést nové zdravotní protokoly, které mají ochránit místní i zahraniční turisty při návštěvě Bali.

Čína otevřela nový prosklený most. Je opět nejdelší na světě

Cestování

Server CNN uvádí, že ať už se ostrov otevře v září, na sklonku roku nebo příští léto, zbývá vyřešit některé problémy.

„Pokud se Bali otevře mezinárodním turistům, znamená to, že se otevře Indonésie. A obnovení mezinárodních letů je otázkou důvěry mezi státy,“ myslí si epidemiolog Panji Hadisoemarto z indonéské Padjadjaran University.

Zaměřit se na domácí

V Indonésii ale možná nehraje mezinárodní cestovní ruch aktuálně tak důležitou úlohu. Podle ministra turismu Wishnutamy Kusubandia se chce vláda zaměřit na to, aby osm milionů Indonésanů, kteří obvykle tráví dovolenou v zahraničí, strávilo volno tentokrát doma.

„Chceme podpořit tuzemské cestování, aby lidé těch devět miliard dolarů (196 miliard korun), které utratí v zahraničí, utratili v Indonésii,“ uvedl ministr.

Podle serveru The Bali Sun by tedy zahraniční turisté s plánováním výletu měli ještě počkat. Zároveň by však neměli ztrácet naději, protože situace se může ze dne na den změnit.

Obdobná situace jako na Bali, potažmo v celé Indonésii, panuje také v Thajsku, kde vláda ještě neuvedla přesný termín otevření hranic pro mezinárodní turisty. Původně se hovořilo o posledním kvartálu letošního roku, nakonec to však vypadá, že se populární dovolenková destinace otevře rovněž až někdy v zimě.

Do Thajska se turisté podívají nejspíš až v příštím roce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám