Hlavní obsah

Prestižní kalifornská výstava ukázala unikátní Rolls i nové Bugatti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

The Quail Motorsports Gathering - tak zní celý název jedné z nejprestižnějších výstav na světě, konané v rámci „týdne aut” v kalifornském Monterey. Sjely se sem nejnovější a nejlepší supersporty z celého světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: To nejlepší z výstavy The QuailVideo: AP

 
Článek

Týden aut v Monterey má několik událostí, např. nejproslulejší Pebble Beach Concours d'Elegance je jeho součástí. Také se tam draží auta - a někdy se to trochu nepovede, byť to jsou výjimky. A výstava s názvem The Quail (čtete správně, „Křepelka”) tam patří také.

Letos bylo opravdu nabito. Automobilka Lotus odhalila elektromobil Evija, který samozřejmě na výstavu přijel. Bentley tam prezentoval svůj koncept  EXP 100 GT. A Bugatti odhalilo model Centodieci, který odkazuje na starší EB110 a jeho design je dost kontroverzní.

Foto: Bugatti

Bugatti Centodieci přímo na Pebble Beach

Přítomna samozřejmě byla i značka Rolls-Royce, která odhalila své pastelové kousky - modrozelený Ghost, růžový Dawn a žlutý Wraith. Vozy z edice Pastel mají symbolizovat moře, hory a písek v okolí Pebble Beach.

Na výstavě ale byl přítomen i speciální oranžovočervený Cullinan. Vypadal, jako že patří ke stejné edici, ale není tomu tak - je to speciální auto postavené pro sběratele Michaela Fuxe, jeho dvanáctý unikátní Rolls-Royce. Ona barva se jmenuje „oranžová Fux” a na výstavě The Quail proběhla oficiální světová premiéra.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan Fux Orange

A to samozřejmě není všechno. K vidění byl také třeba chorvatský elektrický supersport Rimac, americká novinka s názvem Drako GTE, koncept Acura Type S, závoďáky ve formě konceptů i skutečných aut anebo slavné filmové stroje.

Reklama

Výběr článků

Načítám