Hlavní obsah

V Itálii se z nákazy koronavirem uzdravila 95letá pacientka

Novinky, tcs

V době pandemie platí, že dobrých zpráv není nikdy dost, a pro těžce zkoušenou Itálii to platí dvojnásob. I když jde v tomto případě spíše o výjimku potvrzující pravidlo, z nemocnice v italské Modeně propustili pacientku, která se i bez nasazení antivirální terapie uzdravila z nákazy novým koronavirem. Je jí 95 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Alma Clara Cosiniová z italského městečka Fanano na severu Itálie byla hospitalizována s příznaky nemoci Covid-19 5. března. Stařenka žijící v domově důchodců měla lehký kašel, vzhledem k situaci však byla ihned převezena do nemocnice. Testy následně ukázaly, že je infikována koronavirem.

Doktoři seniorce dávali kyslík, vzhledem k vysokému věku však nenasadili antivirální terapii. Po několika týdnech už kyslík nepotřebovala a testy ukázaly nepřítomnost viru SARS-CoV-2.

„Daří se mi dobře. Tihle dobří lidé se o mě skvěle starali a za chvíli mě pošlou domů,“ svěřila se Cosiniová listu Gazzetta di Modena, který o případu informoval. „Navzdory svému věku jsem pořád bojovník,“ dodala důchodkyně.

Rozkvetlou Lombardií teď znějí jen sanitky a umíráček

Koronavirus

Po návratu z nemocnice se dočkala vřelého přivítání, byť vzhledem k okolnostem pouze na sociálních sítích. „Vítej doma, Almo. Válíš,“ přivítal ji svým příspěvkem starosta městečka Fanfano. Rovněž připomněl, že díky pohotovému vyhodnocení ošetřovatelů a zdravotnického týmu se nákaza v domově důchodců nerozšířila.

Cosiniová však není nejstarším italským pacientem, kterému se podařilo zrádnou nákazu překonat. Po dvou týdnech v nemocnici byl poslán domů uzdravený 97letý muž z Lombardie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám