Hlavní obsah

Za nenošení roušky dostali lidé v Děčíně a Boleslavi pokuty 10 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín
Aktualizováno

Městská policie v Děčíně pokutovala dva lidi za to, že neměli na veřejnosti nasazenou roušku či jinou ochranu úst a nosu. Každý z nich dostal sankci 10 000 korun. Uvedl to deník.cz. Stejně vysoká pokuta padla i v Mladé Boleslavi.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Nošení ochrany úst a nosu je povinné od čtvrtka.

Článek

„V pátek jsme dali dvěma lidem pokutu za to, že se na veřejném prostranství pohybovali bez ochrany obličeje. Oba dostali pokutu deset tisíc korun,“ řekl deníku.cz ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Oběma hříšníků ale může hrozit ještě i další sankce, mohou skončit před přestupkovou komisí, která může pokutu zvýšit až v řádu desítek tisíc korun.

Dvacítka lidí v Uherském Hradišti popíjela na zahrádce. Je otevřeno, hlásal nápis

Koronavirus

Desetitisícová pokuta padla i v Mladé Boleslavi. Muž, který s dalšími dvěma popíjel alkohol na předzahrádce jedné z restaurací, ji dostal za nenošení roušky na veřejnosti a neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

„Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti, dva mladíci byli slovenské národnosti. Třetí muž odmítl prokázat totožnost se slovy 'nic vám ukazovat nebudu, jste jen měšťáci, já si tady budu chlastat, jak se mi bude chtít, vy mi nebudete říkat, co mám dělat',” informoval ČTK ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Velký obrat. Za exoty jsou nyní lidé bez roušky

Domácí

Mít nasazenou na veřejných prostranstvích roušku, ústenku či jinou ochranu úst a nosu, například v podobě šátku či šály, je povinné od čtvrtka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám