Hlavní obsah

U Kyjeva se ozývají exploze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Nejméně dva výbuchy jsou hlášeny z okolí Kyjeva, píše server Ukrajinska pravda s odvoláním na Oleksije Kulebu, šéfa tamější oblasti. Ruské síly zahájily raketový útok na město Vyšhorod v Kyjevské oblasti.

Foto: National Police Of Ukraine, Reuters

Ruský útok v Doněcké oblasti

Článek

„Ráno nepřítel zahájil raketový útok na jednu z komunit okresu Vyšhorod. Byla ostřelována tamější infrastruktura. Zatím se zjišťuje, zda si útok vyžádal oběti na životech,“ uvedl Kuleba.

Ukrajinska pravda píše, že ve Zjabrovce poblíž bělorusko-ukrajinské hranice bylo ve čtvrtek ráno odpáleno asi 25 raket, jedna zasáhla Goncharivske v Černihovské oblasti.

Celkem mělo do zalesněné Černihovské oblasti dopadnout devět raket. Ve čtvrtek ráno ruské síly ostřelovaly také město Čuhujiv v Charkovské oblasti.

Samozvaná Doněcká lidová republika chce referendum o připojení k Rusku

Evropa

První informace hovoří o zničení obytných budov a počet obětí se zjišťuje. Starostka města Halyna Minajevaová žádá obyvatele, aby omezili pohyb po městě a zůstali v blízkosti krytů.

Ukrajinské úřady v noci na čtvrtek informovaly rovněž o explozích v Mykolajivu na jihu země, podrobnosti zatím nejsou k dispozici. BBC v noci napsala, že po celém území Ukrajiny byl vyhlášen leteckých poplach.

Generální štáb ukrajinské armády uvedl, že se ruské síly snaží udržet kontrolu nad územím Luhanské a Doněcké oblasti a okupovaných oblastí Chersonu a částí Charkovské oblasti, Záporoží a Mykolajivské oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám