Hlavní obsah

Putin nad hrobem? Na posledních záběrech vypadá zcela fit

– Moskva

Po únorovém začátku ruské invaze na Ukrajinu se začaly množit zprávy o údajně chatrném zdraví ruského prezidenta Vladimira Putina. Média analyzovala řeč jeho těla a přidávala spekulace odborníků o nejrůznějších fatálních chorobách. Putin se ale v pondělí objevil před kamerami na summitu v Moskvě a na záběrech se zdá být zcela fit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Putin na pondělním setkání s lídry Běloruska, Arménie, Kazachstánu, Kyrgyzstánu a TádžikistánuVideo: Reuters

 
Článek

Putin v Moskvě hostil summit Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OKSB). Ta vznikla v roce 1992 a sdružuje šest bývalých států Sovětského svazu. Jedná se o vojenskou alianci.

Devětašedesátiletý ruský prezident na setkání s lídry Běloruska, Arménie, Kazachstánu, Kyrgyzstánu a Tádžikistánu působil svěžím dojmem.

Pohyboval se bez potíží, gestikuloval, při řeči se usmíval a vystupoval energicky. Nic nenasvědčovalo tomu, že by ho trápily vážné zdravotní potíže, jak v poslední době naznačují média.

Putin chřadne před očima, míní neuropsycholog

Zahraniční

Naposledy se k údajně zhoršujícímu zdravotnímu stavu ruského prezidenta pro britský deník The Daily Mail vyjadřoval Carl Senior, neuropsycholog a odborník na behaviorální vědy z Aston University v britském Birminghamu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vladimir Putin na záběrech z posledních tří měsícůVideo: AP/Reuters

Senior tvrdil, že Putin chřadne před očima. Podle něj nelze přehlédnout jasné známky zhoršení jeho stavu, na němž se podepsala válka, která trvá mnohem déle, než původně plánoval.

„Z mohutného akčního muže činu se stal stín muže, který se schovává za komicky masivními stoly,“ prohlásil Senior.

Narážel tím na sérii nedávných schůzek, na nichž Putin návštěvy přijímal usazen za dlouhý stůl a působil staticky.

Ztuhlý Putin podnítil dohady o svém zdraví

Zahraniční

Putinovo zdraví je předmětem mnoha dohadů dlouhodobě. V posledních týdnech jsou spekulace intenzivnější a naznačují i to, že by se zhoršující se zdraví mohlo podepsat na Putinově schopnosti racionálně uvažovat.

Hned po zahájení invaze na Ukrajinu začaly západní zpravodajské služby spekulovat, že trpí demencí, Parkinsonovou chorobou nebo dopady léčby rakoviny steroidy.

Reklama

Výběr článků

Načítám