Hlavní obsah

Putin chřadne před očima, míní neuropsycholog

Zdravotní stav šéfa Kremlu Vladimira Putina se kvůli válce na Ukrajině zhoršuje. Carl Senior, neuropsycholog a odborník na behaviorální vědy z Aston University v britském Birminghamu, tvrdí, že Putin doslova chřadne před očima.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vladimir Putin na záběrech z posledních tří měsícůVideo: AP/Reuters

 
Článek

Carl Senior se blíže podíval na řeč těla ruského prezidenta a došel k závěru, že je stínem sebe sama. Na snímcích, které v poslední době kolují po internetu, vypadal Putinův obličej nafoukle, unaveně a vyčerpaně.

„I jiní despotové v historii považovali vleklou válku za psychicky vyčerpávající. Každodenní vyrovnávání se se smrtí se nedá vydržet bez následků,“ prohlásil v listu Daily Mail.

Putin netrpí parkinsonem, tvrdí polský neurolog

Zahraniční

Podle něj nelze přehlédnout jasné známky zhoršení Putinova stavu, na němž se podepsala válka, která trvá mnohem déle, než původně plánoval. „Z mohutného akčního muže činu se stal stín muže, který se schovává za komicky masivními stoly,“ dodal Senior.

Putinovo zdraví je předmětem mnoha dohadů. Hned po zahájení invaze na Ukrajinu začaly západní zpravodajské služby spekulovat, že trpí demencí, Parkinsonovou chorobou nebo dopady léčby rakoviny steroidy. Žádný pádný důkaz se ale dosud neobjevil.

Reklama

Výběr článků

Načítám