Hlavní obsah

Bude mi chybět, byl to docela dobrý přítel, posteskl si kvůli Trumpovi britský ministr

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský ministr obrany Ben Wallace vyjádřil mírný smutek nad tím, že Donald Trump už nebude pokračovat ve funkci prezidenta Spojených států. Informoval o tom deník The Sun. Většině Britů ale končící prezident chybět nebude, 76 procent fandilo jeho soupeři Joeu Bidenovi.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Prezident Donald Trump

Článek

„Ať si o něm lidé myslí cokoli, Donald Trump byl s námi v mnoha ohledech zajedno,” okomentoval odchod amerického prezidenta britský ministr dopravy Ben Wallace.

Podle něj by měli být Britové rádi, že tu byla americká administrativa, která podporovala britské národní zájmy. „Donald Trump mi bude chybět, protože to byl pro Británii docela dobrý přítel,” vysvětlil.

Volitelé rozhodli. Biden je novým prezidentem USA

Volby USA

Jak uvádí deník Independent, Wallacova slova ve vládě zvednou nejedna obočí. Premiér Boris Johnson se totiž snaží vytvořit silné spojenectví s nově nastupujícím prezidentem Joem Bidenem.

Trumpa opouštějí věrní republikáni, nakonec přiznali Bidenovu výhru

Amerika

Biden si je kamarádství mezi Johnsonem a Trumpem vědom, a je proto poměrně obezřetný. Minulý měsíc například naznačil, že obchodní dohoda mezi Británií a USA nepatří mezi jeho priority. Nepřímo tak zatlačil na britského předsedu vlády, aby si radši zajistil dohodu o pobrexitových vztazích s Evropskou unií.

Trump by v Británii pohořel

Stesk po svérázném prezidentovi s červenou kšiltovkou drtivá většina Britů nesdílí. Jak ukázal průzkum agentury Hanbury Strategy, pokud by se prezidentské volby konaly v Británii, Trump by s Bidenem prohrál úplně v každém volebním obvodu.

76 procent Britů se vyslovilo pro Bidena, zatímco Trumpa by podpořilo jen 24 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám