Hlavní obsah

Na koupališti v Neubrandenburgu se strhla hromadná bitka, zasahovalo 60 policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlá tříhodinová bitka se strhla ve čtvrtek večer na koupališti v Neubrandenburgu na severovýchodě Německa. Zapojilo se do ní asi 40 lidí, přičemž někteří z nich utrpěli zranění. Policie informovala, že v této souvislosti zatkla dvanáct „německých a syrských podezřelých“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté vyšetřují zatčené osoby kvůli narušení veřejného pořádku a ublížení na zdraví. Sedmnáctiletý Syřan utrpěl vážná poranění na hlavě a skončil v péči nemocničních lékařů.

Incident se podle serveru Nordkurier odehrál u jezera Tollensesee nedaleko plážového baru Aloha, kde se konal večírek u příležitosti jeho otevření.

Oslavy se zúčastnilo asi dva tisíce lidí. Na místě údajně panovala výbušná atmosféra a kolem sedmé hodiny večer propukla hromadná bitka. Rvačka se neodehrála přímo v baru, ale kousek od něj v místě, kde jsou pingpongové stoly. Co přesně bylo rozbuškou střetu, není zatím jasné.

I přes sílící policejní přítomnost se několik znesvářených skupin pokoušelo na sebe navzájem útočit. „Omotali si opasky kolem pěstí a opakovaně na sebe útočili,“ potvrdil organizátor akce Marco Voss, podle nějž byli účastníci konfliktu „jižanského vzezření“.

Oslava skončila předčasně

„Policie přišla až poté, co se vše vystupňovalo. Nálada některých účastníků byla velmi agresivní a i přes přítomnost policistů došlo k dalším zraněním,“ dodal Voss, který po dohodě s policisty oslavu kolem 22. hodiny předčasně ukončil.

Na místě zasahovalo 60 příslušníků pořádkových jednotek. Vyšetřovatelé upřesnili, že bylo zraněno celkem pět lidí – Němců i Syřanů. Mnozí z účastníků rvačky už mají u policie záznamy z dřívější doby.

Kriminalisté vyzvali veřejnost, aby jim poskytla případné videozáznamy, které by pomohly incident objasnit. K tomu zřídili zvláštní oznamovací portál na internetu.

CDU v Lipsku vyvěsila volební plakáty v arabštině. Přes noc je někdo strhnul nebo ukradl

Zahraniční
Související témata:
Neubrandenburg

Výběr článků

Načítám