Hlavní obsah

Teroristu z Barcelony pohřbili tajně do neoznačeného hrobu

Novinky, nes

Dva teroristé, kteří se podíleli na srpnových útocích na nejrušnější třídě španělské Barcelony a v přímořském letovisku Cambrils, při nichž zemřelo 14 lidí, byli tajně pohřbeni v neoznačeném hrobě v Maroku. Zprávu o tom přinesl web britského deníku Daily Mail.

Foto: Spanish Interior Ministry, ČTK/AP

Younes Abouyaaqoub

Článek

Dvaadvacetiletý Younese Abouyaaqoub byl pohřben společně se svým bratrancem Houssainem. Na přání rodiny jsou pochováni v jejich rodném městě Mrirt.

Younese Abouyaaqoub útočil na bulváru La Rambla, kde dodávkou najížděl do lidí, Houssain patřil k buňce, která stejným způsobem zaútočila ve stejný den v Cambrils jižně od Barcelony.

Marocké úřady schválily pohřeb obou teroristů, kteří stáli za nejsmrtonosnějším útokem ve Španělsku od bombových útoků na madridské vlaky v roce 2004, ovšem pod podmínkou, že akt nebude mít naprosto žádnou publicitu a těla budou uložena do neoznačených hrobů.

Foto: Reuters

Záběr zveřejněný na sociální síti zachycující chvíli, kdy do davu v Barceloně vjela bíla dodávka.

Pohřební akt se měl tedy podle všeho konat i v noci, aby nepřitahoval žádnou pozornost.

Obě těla byla ze Španělska do Maroka dopravena už v úterý a z letiště putovala neprodleně do Mrirtu, městečka v marocké provincii Khénifra, ve střední části pohoří Atlas.

K útoku v Barceloně došlo ve čtvrtek 17. srpna. Kromě mrtvých si vyžádal také více než sto zraněných. Younese Abouyaaqoub z místa sice utekl, ale španělská policie ho po pár dnech vypátrala a zastřelila. Zastřelena byla i pětice útočníků z Cambrils.

Reklama

Výběr článků

Načítám