Hlavní obsah

Kamera zachytila teroristy z Cambrils krátce před útokem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Katalánský deník Ara zveřejnil kamerový záznam z čerpací stanice u Barcelony, na nichž jsou pár hodin před útokem v Cambrils zachyceni tři z teroristů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kamery zachytila teroristy z Cambrils pár hodin před útokemVideo: Reuters

 
Článek

Omar Hychami s bratrem teroristy z barcelonské třídy La Rambla Houssainem Abouyaaqoubem a Moussou Oukabirem minulý čtvrtek na benzínce vybírali zapalovač. Na videu vypadají uvolněně a jeden z nich se usmívá a na sobě má dres fotbalového Realu Madrid.

Podle katalánského deníku byla pětice teroristů, kteří minulý týden v noci na pátek udeřili v Cambrils, viděna na čerpací stanici pár hodin před útokem opakovaně. Policie prověřuje, zda se tam nedomlouvali na změně plánů poté, co v domě v Alcanaru, který buňka využívala jako svoji základnu, došlo při přípravě výbušnin k explozi. [celá zpráva]

Zveřejněný záznam byl natočen okolo 16. hodiny, tedy zhruba hodinu před útokem Younese Abouyaaqouba s pronajatou dodávkou v Barceloně. Jeho bratr Houssaine byl na benzínce ještě po 18. hodině a dobíjel si tam kredit do mobilu.

Foto: Mapy.cz

Dva přeživší teroristé u soudu vypověděli, že původním terčem byla slavná místa ve Španělsku včetně proslulého barcelonského chrámu Sagrada Família. [celá zpráva]

Pětice nakonec zaútočila pár hodin po Abouyaaqoubově útoku v Barceloně. V noci na pátek autem zabili jednu ženu a dalších šest lidí zranili, než je zastřelila policie. Původně chtěli do lidí bodat, měli u sebe sekyry a nože.

Už dříve také vyšlo najevo, že teroristé byli týden před útokem nakrátko ve Francii, a to s vozem, který pak použili v Cambrils. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám