Hlavní obsah

Šprýmaři zabrali Trumpovi stránku, předají mu ji pod jednou podmínkou

Novinky, Daniel Drake

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Dva američtí komici zakoupili webovou adresu DonaldJTrump2024.com, která zdánlivě působí jako opravdová stránka amerického prezidenta. „Prohrál jsem volby 2020,” stojí ve smyšleném textu. Autoři vtipu jsou ochotni prezidentovi stránku předat, mají ale jednu podmínku.

Foto: donaldjtrump2024.com

Článek

Šprýmaři se snažili co nejvěrněji napodobit stránku, kterou Trump doopravdy využívá pro svou propagaci. Vypadá téměř identicky, používá stejnou hlavní fotku i font. Na rozdíl od originálu se však falešná stránka vysmívá prezidentovi za to, že i přesto, že prohrál prezidentské volby, odmítá uznat porážku.

Trump trvá na tom, že volby byly zfalšované a on je vyhrál

Volby USA

Jason Selving a Davram Stiefler, kteří za vtípkem stojí, hlavu Spojených států v textu šestkrát titulují jako „lůzra“. K obrázku přidali dokonce citát s fiktivním přiznáním, že uznává prohru v letošních volbách.

Autoři jsou ale prezidentovi ochotni stránku předat – pro případ, že by za čtyři roky chtěl opět kandidovat. Mají ale jednu podmínku.

„Předáme ti ji, když na Twitter napíšeš: Jmenuji se Donald Trump a prohrál jsem volby 2020 o HODNĚ. Jsem lůzr. SMUTNÉ!”. Naráží tak na Trumpův osobitý styl vyjadřování na sociálních sítích a na fakt, že opakovaně tvrdí, že volby ovládl.

Darujte mi peníze

Na horní liště je také výzva k darování příspěvku Trumpově kampani. „Klikněte sem za účelem věnovat dar politickému výboru, který určitě nemá vůbec nic společného s mým právním týmem,” stojí v prosbě, která je napsaná viditelně ironickým tónem.

Prezidentův tým totiž po volbách vyzval podporovatele, aby přispěli na soudní spory. Podle kritiků se ovšem jedná pouze o zástěrku, která má ve skutečnosti za cíl vybrat peníze na splacení dluhů po velmi drahé kampani.

V Americe začíná předání moci mezi Trumpem a Bidenem

Amerika

Trumpův štáb podal několik desítek žalob na průběh voleb a sčítání hlasů. Napadl výsledky v Pensylvánii, Michiganu i Georgii, nejméně 30 z těchto soudních sporů ale bylo smeteno ze stolu nebo staženo. V momentě, kdy mají Trumpovi právníci u soudu předložit důkazy, tak přiznávají, že vlastně žádné nemají.

Trump poprvé připustil porážku: Odejdu, pokud volitelé potvrdí Bidena

Amerika

Trump v pátek poprvé uvedl, že pokud sbor volitelů zvolí Joea Bidena prezidentem, tak opustí Bílý dům. Stále ale trvá na tom, že hlasování bylo zmanipulované a skutečným vítězem voleb je on.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám