Hlavní obsah

Rusko chce v amerických volbách znovu bojovat za Trumpa, varovaly tajné služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Rusko se plánuje vměšovat také do letošních prezidentských voleb v USA a dopomoci Donaldu Trumpovi k obhájení mandátu. Členy Sněmovny reprezentantů o tom měly informovat americké tajné služby. S informací přišly listy Washington Post a New York Times.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Donald Trump mluví o impeachmentu

Článek

Varování zaznělo minulý týden na uzavřeném jednání výboru pro zpravodajské služby. Mluvčí výboru oficiálně potvrdil pouze fakt, že se jednalo o „integritě“ letošních voleb.

Není jasné, jaké poznatky zpravodajci mají a jaké důkazy svých tvrzení kongresmanům předložili.

Trump chce žalovat osoby spojené s Muellerovým vyšetřováním ruského vměšování

Amerika

Televizní stanice CNN ve své analýze na zpravodajském webu informovala o tom, že „ruská noční můra je zpět“.

„Jestli se informace o ruském vměšování potvrdí a Donald Trump do toho zasahuje, tak zase zničí jakoukoli naši snahu zastavit vměšování zahraničních států do vnitropolitické situace USA. Přesně, jak jsme varovali,“ uvedl pro CNN člen Sněmovny reprezentantů Adam Schiff, jenž v Senátu za demokraty vedl proces impeachmentu proti současnému prezidentovi.

Manafort lhal v kauze vměšování Ruska do amerických voleb, tvrdí soudkyně

Amerika

Vyšetřování možného vlivu Ruska na americké volby zastínilo první dva roky vlády Donalda Trumpa. Podle amerických tajných služeb se potvrdilo, že Moskva se snažila do voleb zasáhnout. Neprokázalo se ale, že by v tom Trump či jeho spolupracovníci Rusku pomáhali. Moskva opakovaně popírá, že by se pokusila volby či kampaně jakkoli ovlivňovat.

Rusko podle Roberta Muellera, který měl vyšetřování na starosti, zkoušelo poškodit Trumpovu protikandidátku Hillary Clintonovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám