Hlavní obsah

Koronavirus drtí v USA už i venkov, varuje expertka

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirová nákaza v USA už neohrožuje jen obyvatele velkých měst, země nyní kvůli plošnému šíření infekce vstupuje do „nové fáze“ boje proti covidu. Upozornila na to imunoložka Deborah Birxová, členka expertního týmu Bílého domu.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump si poprvé nasadil roušku 11. července.

Článek

„Epidemie se proměnila, nákaza je nyní rozšířená jak na venkově, tak ve městech,“ připustila Birxová v televizi CNN s dodatkem, že i lidé mimo metropole by měli nosit roušky a dodržovat odstupy.

Prezidentské volby by se mohly odložit, naznačil Trump

Amerika

Lékařka, která v posledních týdnech navštívila 14 amerických států, také vyjádřila obavy z dopadů letních dovolených. „Viděla jsem Ameriku v pohybu. Pokud se vracíte z dovolené v ohnisku, musíte předpokládat, že jste nakažení, a chránit lidi z rizikových skupin,“ apelovala Birxová.

Zemřel někdejší favorit na prezidenta USA Herman Cain, měl koronavirus

Amerika

V absolutních číslech evidují Spojené státy nejvíce obětí koronaviru (přes 158 tisíc) i aktuálně nakažených (přes 2,2 milionu). Počet nových infekcí pak výrazně stoupl během posledního měsíce, zejména na jihu a západě USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám