Hlavní obsah

Do Británie přiletělo 21 ukrajinských dětí s rakovinou, budou se tam léčit

Londýn

Do Británie přicestovalo 21 ukrajinských dětí, které mají rakovinu. Spojené království jim bezplatně poskytne léčbu, oznámilo britské ministerstvo zdravotnictví podle serveru The Guardian. Ukrajinské děti do ostrovní země přiletěly s pomocí polských úřadů a lékařů, uvádí se v tiskové zprávě.

Foto: archiv Fakultní nemocnice Bulovka

Ilustrační foto

Článek

„Nemocnice v Polsku přijaly mnoho dětí, které přijely z Ukrajiny a které potřebují zdravotní péči. Vzhledem k tomu, že hranici překračuje stále více dětí vyžadujících okamžitou léčbu, Spojené království reagovalo na žádost Polska o podporu od mezinárodních partnerů, aby poskytli další péči,“ uvedl resort zdravotnictví.

„Mohu potvrdit, že 21 velmi nemocných ukrajinských dětí s rakovinou bezpečně dnes večer (v neděli) přistálo ve Spojeném království,“ uvedl na Twitteru britský ministr zdravotnictví Sajid Javid.

Mravenci dokážou pomocí čichu rozpoznat rakovinu, ukázala studie

Koktejl

Stanice CNN před několika dny informovala o tom, že na palubě letadla španělských vzdušných sil odletělo z Polska do Madridu v doprovodu svých rodin 25 ukrajinských dětí s rakovinou a budou se léčit ve Španělsku.

Ruské invazní jednotky obléhají několik ukrajinských měst, při útocích zasáhly dvě desítky zdravotnických zařízení, upozornila už dříve agentura AP, podle níž v zemi vypukla řada humanitárních krizí.

Rusové zaútočili na nemocnici pro onkologické pacienty

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám