Hlavní obsah

Pink se zotavila z nákazy koronavirem. Vláda USA se podle ní moc nepředvedla

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Pink oznámila, že se už zotavila z nákazy koronavirem. Nákaza se u ní potvrdila před dvěma týdny. Zpěvačka současně oznámila, že podpoří dva fondy poskytující pomoc. Každému dá půl milionu dolarů, uvedl list The Guardian.

Foto: Matt Sayles, ČTK/AP

Pink při vystoupení na cenách Grammy

Článek

„Před dvěma týdny jsme já i můj tříletý syn Jameson měli příznaky Covid-19. Naštěstí měl nás soukromý lékař přístup k testům. Můj test byl pozitivní,“ uvedla Pink na sociální síti Twitter.

„Naštěstí už moje rodina pobývala doma a pokračovala v tom dva týdny podle instrukcí našeho lékaře. Před pár dny jsme byli opět testováni a já jsem naštěstí negativní,“ dodala k tomu, co následovalo.

Co předvádí vláda, je výsměch

Neodpustila si kritiku americké vlády, že nebezpečí pandemie podcenila: „Co předvádí naše vláda, je výsměch a selhání, když nezajistila, aby testování bylo šířeji dostupné. Tato nemoc je skutečná a vážná. Lidé potřebují vědět, že tato nemoc postihuje mladé i staré, zdravé i nemocné, bohaté i chudé. Musíme mít zdarma a přístupnější testy, abychom ochránili naše děti, naše rodiny, naše přátele a naše komunity.“

Ve skutečnosti jsou v USA testy hrazené státem, ale v případě, že je výsledek pozitivní, léčbu už si musí pacient zajistit sám. Nekryje-li ji jeho pojistka, má smůlu.

Pink poděkovala zdravotníkům a pečovatelské službě i všem lidem na celém světě, kteří tvrdě pracují, aby ochránili své blízké.

Dodala, že věnuje po půl milionu dolarů (téměř 13 milionů korun) fondu univerzitní nemocnice Temple ve Filadelfii a fondu na reakci na Covid-19, který provozuje radnice Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám