Hlavní obsah

Kapela Mirai odehraje největší autokoncert v Česku

Právo, Denisa Doležalová

Česká popová skupina Mirai pocházející z Frýdku-Místku se rozhodla po několika on-line vystoupeních uspořádat živý koncert. Jejich fanoušci na něj ale musí přijet autem. Podle kapely půjde o zatím největší autokoncert v Česku. Uskuteční se v pátek 15. května v areálu ostravské technické památky Dolní oblast Vítkovice (DOV).

Foto: Ondřej Kudyn

Kapela Mirai při natáčení klipu na Bali.

Článek

„Chybí nám zkrátka koncerty a vymýšlíme varianty, které jsou v mezích aktuálních možností. Nechali jsme se inspirovat v zahranicí a také autokiny, které u nás už frčí,“ vysvětlil frontman kapely Mirai Navrátil. Dodal, že areál v ostravské DOV je pro tuto akci jako stvořený, jelikož disponuje obří plochou a navíc jde o místo s festivalovou atmosférou. Konají se zde totiž hudební festivaly jako Colours of Ostrava či Beats for love.

„Technicky to bude probíhat tak, že budeme mít regulérní velkou stage se vší parádou a taky ledkové obrazovky, aby nás fanoušci viděli i z aut, které budou stát dál. Zvuk uslyší pouze přes rádiové vlny a koncert si musí naladit v autě. Když vystoupí z auta, čemuž chceme i trochu zabránit, vlastně nic neuslyší. Je to principiálně jako silent disco, kde máte na mejdanu sluchátka, a když si je sundáte, vidíte jen kroutící se tanečníky v tichu,“ upřesnil Mirai Navrátil.

Kultura do auta: Drive-in festival v Praze nabízí kino, divadlo i koncerty

Domácí

Kapela Mirai si uvědomuje, že sedět několik hodin v autech není úplně komfortní, a proto upraví i časový plán akce. Předkapelu si fanoušci užijí maximálně 30 minut a samotné vystoupení Mirai bude v délce 90 minut. Začátek koncertu plánují ve 20 hodin. Vstupné bude levnější než na běžných koncertech. Vjezdné za automobil bude 200 korun a za každou osobu pak také 200 korun. Kapacita bude omezená, aby se dodržely hygienické podmínky.

Stypka a Mirai zpívali seniorům pod okny

Domácí

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám