Hlavní obsah

Kultura do auta: Drive-in festival v Praze nabízí kino, divadlo i koncerty

Novinky, Natálie Lošková, pkv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pandemie koronaviru a s ní přijatá bezpečnostní a hygienická opatření výrazně omezila možnosti zábavy v Česku. Způsob, jak si vynahradit zavřená kina a rušené koncerty, přináší na řadě míst v zemi autokina. Kombinují kulturní zážitek se zábavou v bezpečí vozu.

Autokino na pražském Žižkově promítá filmy pro děti i dospěléVideo: Novinky

 
Článek

V pondělí mohli lidé poprvé navštívit nově otevřené autokino v rámci festivalu Art Parking. V areálu Nákladového nádraží Žižkov, kde se filmy promítají, je prostor až pro 80 automobilů.

Každý zákazník dostane při příjezdu zařízení, díky němuž může přijímat zvuk na svém autorádiu.

„Ve spolupráci s Aerofilms vybíráme české i zahraniční filmy, které jsou momentálně nejžádanější, promítali jsme například film V síti, čekají nás také Vlastníci. Dopolední projekce jsou potom určeny pro děti,“ vysvětluje dramaturg festivalu Art Parking Karel Kratochvíl.

Organizátoři projektu myslí u svých návštěvníků také na bezpečí a ochranu před nákazou koronavirem, i proto je celé odbavení možné čistě elektronicky. „Stačí si po internetu koupit vstupenku, poté zákazník přijede sem a bezkontaktně předloží lístek. Pak už je jen nasměrován na své parkovací místo a celou projekci sleduje z bezpečí a pohodlí svého auta,“ říká Kratochvíl.

Foto: Novinky

Autokino na Žižkově promítá české i zahraniční filmy

Bezpečnostní pravidla se týkají také občerstvení. „Objednávku lze poslat na telefonní číslo, které dostanou návštěvníci na začátku, uvedou číslo svého vozu a obsluha v rouškách jim občerstvení přinese tak, aby nemuseli vystupovat z auta,“ dodává.

Vstupenka pro jeden vůz stojí 438 korun a díky LED obrazovce s rozměry 12x5 metrů je možné promítat i za denního světla.

Kromě filmového programu ale nabízí festival Art Parking také představení divadelní či hudební. Ta se odehrávají v prostorách Pražské tržnice v Holešovicích. Herci, tanečníci, hudebníci i stand-up komici tam budou od 1. května vystupovat pro návštěvníky živě přímo na pódiu.

Nová autokina otevřela v době koronaviru i v pražských Dolních Měcholupech, ale také například v Brně, Ústí nad Labem či v Klatovech.

Reklama

Výběr článků

Načítám