Hlavní obsah

V Rusku přibyl rekordní počet nakažených covid-19, už je jich skoro 25 000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V Rusku přibylo za 24 hodin 3388 lidí s potvrzenou nákazou covid-19, což je nový rekord. Nárůst je opět šestnáctiprocentní, uvedla agentura TASS. V zemi hlásí už 24 490 nakažených a postiženy jsou všechny oblasti Ruské federace kromě Altajské.

Foto: Moscow News Agency, Reuters

Dezinfekce ulic v Moskvě

Článek

„V Rusku bylo celkem zaregistrováno 24 490 případů koronavirové infekce v 84 oblastech (nárůst činí 16,1 procenta). Za posledních 24 hodin bylo propuštěno 292 uzdravených, za celou dobu se už uzdravilo 1986 osob. Za poslední den zemřelo 28 pacientů s koronavirem, celkem v Rusku umřelo 198 lidí,“ uvedl štáb pro boj se šířením koronaviru v Rusku.

Nárůst nakažených v je v Rusku v posledních dnech velmi prudký, v pondělí oznámili 2558 nově nakažených, v úterý pak 2774 nových případů koronavirové infekce.

Situace s epidemií se nelepší, přiznal Putin. Moskva se uzavírá

Koronavirus

Od středy platí v Moskvě tvrdá restriktivní opatření, kde mohou lidé jezdit autem nebo MHD jen s propustkou. Původně mělo také kontrolou projít každé přijíždějící auto, ale kvůli hrozícím nezvladatelným zácpám se od nařízení nakonec upustilo.

Ráno policisté kontrolovali každé páté auto, nyní už každé druhé, uvedl TASS. Na příjezdových silnicích se utvořily dlouhé kolony, které někde přesahují dva kilometry. Kontroluje se 160 silnic vedoucích do města. Za porušení nařízení se uděluje pokuta 5000 rublů (necelých 1900 korun).

Dlouhé fronty se tvoří i u vstupů do metra, kde policisté kontrolují, že lidé mají kódy umožňující jim cestovat. Lidé v nich ale nedodržují odstup, takže je opatření kontraproduktivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám