Hlavní obsah

V chebské nemocnici se nakazili další lidé, zaměstnanci i pacienti

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Dalších devět zaměstnanců a tři pacienti se v nemocnici v Chebu nakazili nemocí covid-19. Zdraví pacienti budou kvůli tomu přemístěni do jiných nemocnic. Už ve středu by se mělo zahájit plošné testování zhruba pěti set zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků. Plánované plošné testování na Chebsku, kde je vysoký počet nakažených k poměru obyvatel, se zřejmě kvůli tomu odloží.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„V současnosti připravujeme převoz pacientů, kteří nemají nákazu koronavirem, z chebské nemocnice do jiných zdravotnických zařízení v našem kraji, tedy v Karlových Varech a v Sokolově. V chebské nemocnici zůstanou izolováni nemocní s covidem-19, kteří budou mít veškerou potřebnou péči,“ uvedla Jitka Samáková, ředitelka Karlovarské krajské nemocnice, pod kterou spadají nemocnice v Chebu a v Karlových Varech.

„Onkologické oddělení v Chebu je umístěno v odděleném pavilonu a je i nadále v provozu pro již probíhající léčbu na lůžku a ambulantní chemoterapie. Novou léčbu nezahajujeme,“ pokračovala Samáková.

Karlovarský hejtman Petr Kubis (ANO) se také domluvil s šéfem týmu Chytré karantény pro ČR Romanem Prymulou na tom, že by se provedly testy všech zaměstnanců.

„Zítra (ve středu 6. 5.) přijedou dva týmy a proběhne plošné testování téměř pěti set zaměstnanců nemocnice plus jejich rodinných příslušníků. Chceme mít jistotu, že se nákaza nebude dále šířit, a ochránit i rodiny zdravotníků a veřejnost,“ vysvětlil hejtman s tím, že hasiči provedou v následujících dnech kompletní dezinfekci budov chebské nemocnice.

V nemocnici v Mariánských Lázních prudce stoupl počet nakažených

Koronavirus

Karlovarský kraj chce také nechat prověřit situaci v nemocnici nezávislým odborníkem. „Chceme vyslat do chebské nemocnice nezávislého epidemiologa, který by posoudil stav v nemocnici a případně nastavil takové postupy, které povedou k návratu zdravotnického zařízení do normálu,“ zdůraznil krajský radní Jan Bureš (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám