Hlavní obsah

Sedm sestřiček chirurgie v Karviné se nakazilo koronavirem

Novinky, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K omezení péče a zúžení chirurgického oddělení musela přistoupit krajská nemocnice v Karviné-Ráji poté, co bylo sedm sester pozitivně testováno na koronavirus.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nakažené sestřičky pracují na oddělení Chirurgie 2. „Zdravotní sestry se s největší pravděpodobností nakazily od pacientky, která byla od ledna hospitalizována na sociálním lůžku v orlovské nemocnici. Kvůli zhoršení zdravotního stavu byla bez příznaků koronavirové nákazy začátkem června převezena na chirurgii do Karviné a poté do Léčebny dlouhodobě nemocných,“ popsala Miroslava Chlebounová z oddělení komunikace a strategického marketingu Moravskoslezského kraje.

Koronavirus v ČR: Nová ohniska se objevují i tam, kde už žádní nakažení nebyli

Koronavirus

Dodala, že žena byla před přijetím do LDN testována na koronavirus, „I když neměla žádné příznaky onemocnění covid-19, testy vyšly pozitivní. Pacientka nyní leží na infekčním oddělení havířovské nemocnice,“ nastínila.

ON-LINE: Poměr nakažených k počtu testů v ČR razantně vzrostl

Koronavirus

Vedení nemocnice ve spolupráci s hygieniky podniklo potřebné kroky, aby se nákaza nešířila dál. „Dvě chirurgické stanice jsou sestěhovány do jedné, chirurgové provádějí pouze akutní operace. Plánované zákroky jsou zastaveny,“ sdělila Chlebounová s tím, že všichni pacienti chirurgie budou otestováni na koronavirus.

„PCR testy podstoupí také všichni zaměstnanci chirurgie včetně dalších lidí, kteří byli v kontaktu s pozitivně testovanými zdravotními sestrami. Zároveň bude provedena plošná dezinfekce,“ doplnila Chlebounová a dodala, že pozitivně testované zdravotní sestry a všichni, kdo s nimi byli v kontaktu, jsou z nařízení hygieniků v karanténě.

Reklama

Výběr článků

Načítám