Hlavní obsah

Rusko svírá koronavirová nákaza, počty nakažených trhají rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V Rusku přibylo za jediný den 6060 případů nákazy novým typem koronaviru Sars-CoV-2. Země má celkem 42 853 potvrzených případů, uvedla v neděli agentura TASS s odvoláním na štáb pro boj s koronavirem. Představuje to nárůst o rekordních 16,5 procenta. V Moskvě se proto přitvrzují omezující opatření a je zajištěna bezplatná léčba lidí s virovými onemocněními dýchacích cest.

Foto: Moscow News Agency, Reuters

Desinfekce ulic v Moskvě

Článek

Epidemie nabývá v Rusku na síle. Svědčí o tom nárůst počtu obětí o 48 na 361, což je více než patnáctiprocentní nárůst. Stoupl i počet vyléčených o 234 na 3294.

Nejpostiženější zůstává Moskva, kde je nových případů 3570 a celkem tam počet nakažených stoupl na více než 24 tisíc. Kvůli tomu se dále zpřísňují kontroly v hlavním městě zavedené už v minulém týdnu, uvedl starosta Sergej Sobjanin. Obchody budou zavřené nejméně do 1. května.

Od středy mohou lidé po Moskvě jezdit autem nebo hromadnou dopravou jen s povolenkou, se speciálně vydaným digitálním kódem. I do města se dá vjet na povolenku, ovšem dosud se nekontrolovaly všechny osoby a vozidla.

V Rusku přibyl rekordní počet nakažených covid-19, už je jich skoro 25 000

Koronavirus

Od středy 22. dubna bude muset mít digitální kód pro cestování po městě každý včetně policistů a vojáků. Číslo vozidla bude muset být nahlášeno nejméně pět hodin předem. Pro kontrolu vozidel bude použit městský kamerový systém. Městskou dopravu budou moci používat pouze lidé, kteří mají měsíční kupón a povolenku. Jednorázové jízdenky nebudou v prodeji.

Situace s epidemií se nelepší, přiznal Putin. Moskva se uzavírá

Koronavirus

Nově je také zajištěno, že všichni lidé s virovými respiračními nemocemi budou mít bezplatné ošetření a léčbu, uvedl dále starosta Sobjanin. Důvodem je, že mnozí lidé nakažení covid-19 nemají typické příznaky a lidé bez nich nemusejí mít chuť jít k lékaři a za ošetření platit. Některé nemocnice se nyní modernizují a vybavují pro léčení lidí s plicní chorobou covid-19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám