Hlavní obsah

Polsko a Dánsko zavírají hranice

Od sobotního poledne uzavře Dánsko kvůli šíření koronavirové nákazy své hranice, napsala agentura DPA s odvoláním na prohlášení dánské premiérky Mette Frederiksenová. Hranice budou uzavřené do 13. dubna. K podobnému opatření se uchyluje také Polsko. To uzavírá hranice od neděle.

Foto: Profimedia.cz

Polská hranice

Článek

„Dánští občané mohou do země vždy vstoupit, ostatní ne,“ řekla Frederiksenová. Upřesnila, že opatření bude mít řadu výjimek, protože uzavření hranic neznamená plošný zákaz vstupu cizím občanům.

Prázdné italské ulice naplňuje zpěv z oken a balkonů

Koronavirus

Cizinci, kteří budou chtít do země cestovat, to budou muset podložit dostatečnými důvody. Těmi může být trvalý pobyt či práce, uzávěra se totiž nebude vztahovat na řidiče nákladních aut.

Laboratoře sice mohou testovat, ale neodebírají vzorky

Koronavirus

Dohledem nad zákazem vstupu bude pověřena armáda. Dánsko má pozemní hranici pouze s Německem, dlouhá je 70 kilometrů. Na této hranici Dánsko na konci loňského roku dokončilo plot, aby zabránilo šíření afrického moru prasat divočáky.

Italové nemají kam ukládat nemocné. Lůžka stojí i ve stanech

Koronavirus

K uzavření hranic se uchýlilo také Polsko. Navíc všichni Poláci vracející se do vlasti půjdou do dvoutýdenní domácí karantény, oznámil v pátek premiér Mateusz Morawiecki. Vláda se podle premiéra rozhodla „zavést stav epidemiologického ohrožení“, což jí umožňuje nařídit dodatečná omezení, která jsou nezbytná proti dalšímu šíření koronaviru.

103letá Číňanka se uzdravila z nákazy koronavirem. Nebyla to náhoda

Koronavirus

Od neděle se přerušuje letecké a železniční spojení v mezinárodní osobní dopravě. Hranice ale zůstanou otevřené pro přepravu zboží.

Reklama

Výběr článků

Načítám