Hlavní obsah

Na pokraji smrti. Lékaři elektrošokem zachránili pacienta s koronavirem

New York

Zdravotníci obklopí lůžko pacienta nakaženého koronavirem, který je v kritickém stavu. Po chvíli všichni odstoupí a elektrickým šokem mu opět nahodí srdce a prozatím zachrání jeho život. V posledních dnech běžný obrázek newyorské nemocnice Saint Joseph’s.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékaři v New Yorku oživili pacienta s covidem-19Video: KameraOne

 
Článek

Tělo muže se po elektrošoku začne třást v křečích. Prozatím vyvázl a je napojen na plicní ventilátor. Situace ilustruje brutální realitu v nemocnici plné pacientů. „Je to noční můra. Máme až moc nemocných. Za jednu dvanáctihodinovou směnu jsem třeba prohlásil i šest lidí za mrtvé,“ řekl agentuře AP lékař Anthony Leno.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nemocnice je v okrese Westchester, jedné z nejchudších částí New Yorku. Na přítomnost koronaviru byla vedle pacientů pozitivně testována téměř polovina z 280 zaměstnanců.

Se symptomy koronaviru prý přijde do nemocnice 85 procent pacientů.

Americký stát Missouri žaluje Čínu kvůli koronaviru

Koronavirus

Ve Westchesteru žije zhruba 950 tisíc lidí. Od začátku pandemie jich více než 900 koronaviru podlehlo. Stát New York je v USA nákazou postižen nejhůře. Celkově má přes 258 tisíc potvrzených případů, což je více než jakákoli země na světě. Úmrtí na nemoc covid-19 má téměř 15 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám