Hlavní obsah

Koronavirus vrátil na hranice kontroly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákaza koronavirem Sars-CoV-2 vrátila na hranice s Německem a Rakouskem kontroly. Zavedeny byly od první sobotní minuty a trvat budou do středy 18. března 23:59. Je ale možné, že tento termín bude prodloužen. S kontrolou hranic pomáhá policii armáda.

Záznam: Kontroly na hranicíchVideo: Novinky

 
Článek

Hranice lze přejít na čtyřech přechodech s Rakouskem, a to v Dolním Dvořišti, Českých Velenicích, Mikulově a na Hatích. V případě Německa je to sedm přechodů, vybrány byly: Strážný, Pomezí nad Ohří, Rozvadov, Folmava, Železná Ruda, Krásný Les a Hora Svatého Šebestiána.

Foto: Profimedia.cz

Hraniční přechod Rozvadov

Ti, kteří překračují vnitřní hranice pravidelně, takzvaní pendleři, je mohou překročit i na dalších sedmi místech, a to od 05:00 do 23:00. Do Rakouska se dostanou přes Vratěnín, Valtice a Novou Bystřici, do Německa přes Všeruby, Jiříkov, Vojtanov a Cínovec. Tito lidé musí předkládat průkaz totožnosti a potvrzení od zaměstnavatele, že je zaměstnán na druhé straně hranice. Teprve poté je vpuštěn.

Hasič z Mariánských Lázní se nakazil, stanice jde do karantény

Koronavirus

Omezení překračování hranic se netýká záchranářů, lidí v nepředvídané mimořádné situaci nebo nákladní dopravy.

Hraniční přechody s Německem zatarasili silničáři, hlídkují u nich policisté

Koronavirus

Na hranicích už byly od pondělního rána zavedeny namátkové kontroly, při kterých hasiči cestujícím měří teplotu. Hasičům, policistům a celníkům pomáhá i armáda. Zkontrolovali desítky tisíc vozidel, několik lidí poslali do karantény.

Od pondělí 16. března začíná platit zákaz vycestování z Česka do zahraničí. Ve stejný čas začne platit zákaz vstupu všech cizinců na území ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám