Hlavní obsah

Hraniční přechody s Německem zatarasili silničáři, hlídkují u nich policisté

Právo, pab

Čtyři česko-německé hraniční přechody v Plzeňském kraji zcela uzavřela v noci na sobotu policie. Přesně o půlnoci umístili silničáři napříč celou vozovkou zátarasy, které ještě zvýraznili dopravní značkou zákaz vjezdu. Na místě budou nepřetržitě přítomné dvoučlenné policejní hlídky.

BEZ KOMENTÁŘE: Zátarasy na hraničním přechodu Lísková-WaldmünchenVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Máme instrukce, že zátaras musí být umístěný souběžně s hraničním kamenem a čelo značky má být otočeno směrem do České republiky,“ řekl Právu pracovník domažlické správy a údržby silnic, který měl na starosti instalaci zábran na hraničním přechodu Lísková-Waldmünchen.

Hranice bude možné překročit pouze na vybraných hraničních přechodech. Německo: Strážný, Pomezí nad Ohří, Rozvadov, Folmava, Železná Ruda, Krásný les, Hora sv. Šebestiána. Rakousko: Dolní Dvořiště, České Velenice, Hatě, Mikulov.

Hned několik vozidel přijelo k tomuto přechodu krátce po půlnoci z české strany. Šlo o německé řidiče, kteří o uzavření přechodu neměli ani tušení. Měli ale smůlu, policisté je dál nepustili a nasměrovali zpět na nedaleký hraniční přechod Folmava, který zůstává průjezdný.

Policie v Plzeňském kraji zablokovala hranice pro pěší a cyklisty

Stalo se

Už v pátek odpoledne policisté v plzeňském kraji zablokovali hraniční přechody pro pěší a cyklisty. Napříč cest postavila služební vozidla. Fyzicky tam ale nehlídají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám