Hlavní obsah

Koronavirové kontroly zablokovaly přechod do Rakouska

Zhruba 17 kilometrů dosahuje kolona, která se v sobotu odpoledne vytvořila na německé dálnici A3 směrem do Rakouska, píše server týdeníku Focus. Důvodem jsou zdravotní kontroly na rakouské hranici. V Rakousku začala od soboty platit přísnější opatření proti šíření koronaviru. Všichni, kdo přijíždí do alpské země z rizikové oblasti, musí podstoupit povinnou desetidenní karanténu.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Zdravotní kontroly zablokovaly hranice do Rakouska

Článek

Na hraničním přechodu Suben se už fronta začala tvořit v noci na sobotu. Podle bavorské policie má řada vozidel „východoevropské“ poznávací značky. „Lidé se pravděpodobně vracejí domů,“ uvedla policie. Podle agentury DPA zatím není jasné, jestli po dálnici rovněž cestuje větší množství turistů mířících na dovolenou.

Německo už očkuje. Nanečisto

Evropa

Rakouská policie a vojsko namátkově kontroluje také hraniční přechody z Česka, Slovenska a dalších sousedních zemí, píše agentura APA.

Podle bavorských policistů byl na hraničních přechodech v Kiefersfeldenu a Salcburku normální provoz. Mluvčí policie uvedl, že tam byli také kontrolováni Rakušané. Zdravotní kontroly tam začaly v sobotu ráno a zpočátku nezpůsobovaly žádné dopravní zpoždění.

Švédsko poprvé doporučuje lidem nošení roušek

Koronavirus

Rakousko od soboty kvůli šíření koronaviru rozšířilo cestovní varování na téměř všechny země světa. Mimo jiné cestovatelé z ČR při příjezdu do Rakouska musí do desetidenní karantény, a to i tehdy, když předloží negativní test na covid-19. Ukončit karanténu předčasně lze podstoupením PCR nebo antigenního testu s negativním výsledkem, a to nejdříve pátý den po vstupu do Rakouska. Specifická varování se netýkají služebních cest nebo pendlerů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám