Hlavní obsah

Česko včera trhlo rekord v očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

81 753. Právě tolik lidí dostalo ve čtvrtek očkovací látku proti koronaviru. Jedná se tak o nový český rekord. Ten poslední z minulého čtvrtka je zhruba o 3800 nižší.

Česko včera naočkovalo rekordní počet lidíVideo: ČTK

 
Článek

„Včera se naočkovalo 81 753 lidí, což je rekord,” napsal ráno na Twitter premiér Andrej Babiš (ANO).

Počty očkovaných v poslední době kolísaly, tento týden se držely kolem sedmdesáti podaných dávek vakcíny denně, přičemž ve středu byl zaznamenán třetí nejvyšší počet aplikovaných injekcí s vakcínou. Dostalo ji přes 76 tisíc lidí.

Celkem pak bylo v Česku podáno od prosince již přes 3,5 milionu vakcín proti koronaviru. Alespoň jednu dávku dostalo téměř 2,5 milionu Čechů, obě dávky má pak již přes milion lidí.

Dvě dávky od Pfizeru s koronavirem spolehlivě zatočí, potvrdili Izraelci

Blízký a Střední východ

Většina lidí dostala vakcínu od firmy Pfizer/BioNTech. Kromě ní se v ČR očkuje ještě látkou od firem Moderna, AstraZeneca a Johnson & Johnson.

K očkování se pak mohou nově od středy hlásit lidé starší 50 let, někteří z nich již mají zarezervovaný i termín. Podle dřívějšího vyjádření Babiše by se příští středu mohla otevřít registrace k očkování i pro lidi ve věku od 45 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám