Hlavní obsah

Blatný: Uvolňovat se nebude dříve než na začátku února

Novinky, Klára Beranová
Praha

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) ve středu prodloužila nouzový stav do 14. února a spolu s tím i opatření proti koronaviru. První rozvolnění by mohlo přijít na přelomu ledna a února, kdy by se mohla vrátit do škol část žáků. Obnovit by mohly provoz také vleky. Na tiskové konferenci po jednání vlády to sdělil ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

„Nouzový stav je prodloužen do 14. února. Opatření zůstávají v platnosti nadále. V rámci krizového opatření byla provedena úprava, která umožňuje činnost jeslí,“ sdělil Blatný.

Žáci by se mohli vracet do škol od února, nastínil Blatný

Domácí

První rozvolnění by podle něj mohlo přijít na přelomu ledna a února. Do školy by se mohli vrátit žáci maturitních ročníků, malotřídek i žáci celého prvního stupně.

„Cílem je, aby to bylo co nejdříve, musí to dovolit ale epidemiologická situace. Nestane se to dříve než 1. února,“ uvedl ministr.

Vláda to podle něj bude řešit příští týden ve středu.

Vraťte do malotřídek všechny žáky, volají ředitelé. Napsali Babišovi

Věda a školy

Kabinet jednal také o uvolnění lyžařských vleků. „Nevidíme z epidemiologického hlediska problém ve vlastním provozu vleků. Je ale potřeba zajistit, aby otevření vleků nezpůsobilo mobilitu lidí v zemi,“ uvedl.

Ani k tomu podle něj nedojde dříve než na přelomu ledna a února.

Blatný: Lyžařská střediska by mohla brzy otevřít

Koronavirus

Právě návrat části žáků do škol a otevření lyžařských areálů byla jedna z podmínek komunistů k tomu, aby kývli na prodloužení nouzového stavu, o čemž ve čtvrtek jednala Sněmovna.

Nakonec prošel právě návrh KSČM na prodloužení nouzového stavu do 14. února, vláda chtěla do 21. února.

Nouzový stav se prodlouží do 14. února, schválili poslanci

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám