Hlavní obsah

Žáci se do škol nevrátí, řekl Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Studenti se do škol začátkem března nevrátí, podle premiéra Andreje Babiše (ANO) to není možné. Řekl to po středečním jednání vlády. Situace je podle něj vážná, vláda chce naopak zpřísnit opatření.

Andrej Babiš o návratu dětí do školVideo: ČTK

 
Článek

„Byl předpoklad, že k 1. březnu se vrátí poslední ročníky do škol. Vzhledem k této situaci to není možné. Situace je extrémně vážná,“ řekl ve středu Babiš s tím, že datum možného návratu dětí do škol říkat nebude. Mohlo by se totiž stát, že se opět nedodrží.

Vláda chce prodloužit nouzový stav a zpřísnit opatření, oznámil Babiš

Domácí

Od března se měly postupně do lavic vracet závěrečné ročníky středních škol, které na jaře čekají maturitní a závěrečné zkoušky. Později se měla ve středních školách obnovit praktická výuka, která se na dálku často nedá vůbec nahradit.

Počítalo se i s návratem žáků devátých tříd, které v dubnu čekají přijímací zkoušky na střední školy. Podmínkou byla distribuce antigenních testů a platnost pandemického zákona.

Plaga: Otevření škol nejdříve 3. března

Domácí

Premiér místo toho sdělil, že vláda bude ještě ve středu jednat o zpřísnění opatření. „Pokud to neuděláme, příští dva týdny nás čekají obrovské problémy ve zdravotnictví,“ uvedl.

Konkrétní opatření nepředstavil, do večera je má připravit ministerstvo zdravotnictví. Naznačil ale, že by mohla být podobná jako v takzvané první jarní vlně. To do škol nechodily ani 1. a 2. třídy základních škol, jako je tomu nyní.

Babiš chce opatření jako před rokem. Jak to tenkrát bylo

Domácí

Je to tak již poněkolikáté, co vláda slibovala rodičům otevření škol a nakonec je nechala zavřené.

Například začátkem loňského listopadu se měli vracet do škol žáci prvního stupně. Tehdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula dokonce prohlašoval, že by musela bouchnout jaderná elektrárna, aby se studenti do lavic nevrátili. To se ale stalo skutečností, v polovině listopadu pak do škol nastoupili alespoň žáci 1. a 2. tříd.

Reklama

Výběr článků

Načítám