Hlavní obsah

V Jižní Koreji byl pozitivně testován student Univerzity Palackého

– Praha
Právo, mhr

Na letišti v Jižní Koreji byl pozitivně testován na koronavirus jihokorejský student, který absolvoval zahraniční studijní pobyt na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Stalo se tak na jeho cestě domů. Právu to sdělil prorektor univerzity Petr Bilík. Student podle něj před návratem bydlel na olomouckých vysokoškolských kolejích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

O potvrzené nákaze informovala škola hygieniky i jeho spolubydlící, kteří nyní zůstávají v karanténě a podstoupí testování.

Za jakých okolností se student nakazil, není zřejmé. Podle prorektora to s největší pravděpodobností nebylo během výuky. „Vypadá to, že když odjížděl, tak byl v pořádku. Měl ale zřejmě zvýšenou teplotu a díky tomu jej zřejmě na letišti odhalili. Bylo to v neděli,“ uvedl Bilík.

Univerzita doporučila všem zahraničním studentům, kteří na ní studují v rámci výměnného programu Erasmus, aby odcestovali domů.

Přes tisíc mediků se šikuje na pomoc

Koronavirus

„Lékařská fakulta bude vzhledem ke specifikům svého studia o pravidlech pro své zahraniční studenty ještě detailněji jednat,“ napsala univerzita na svém webu.

Vysokoškolské koleje jsou v Olomouci i nadále v provozu, byť je univerzita kvůli pandemii uzavřena. Zůstávají na nich nejen zahraniční studenti, ale ubytování využívají nadále i někteří čeští studenti, například dobrovolníci z lékařské fakulty.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Koleje UP současně nabídnou studentům, kteří zůstanou, režim individuálního ubytování, a umožní jim tak na nezbytnou dobu omezit sociální kontakt," doplnila UP na svém webu.

Reklama

Výběr článků

Načítám