Hlavní obsah

Prymula popsal případný lockdown. Řeší se vzdálenost a počet osob

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případný lockdown by znamenal omezení pohybu osob v rámci veškerých mimopracovních aktivit. Na tiskové konferenci to v pátek uvedl ministr zdravotnictví Roman Prymula. K dalším opatřením podle něj vláda přistoupí nejdříve za týden.

Andrej Babiš a Roman Prymula: Lockdown nemůžeme vyloučitVideo: ČTK

 
Článek

„Pokud by došlo k variantě lockdownu, tak by to znamenalo v podstatě omezení opuštění bydliště,” uvedl Prymula, že diskuse se nyní vede o vzdálenosti, na niž by bylo možné jít ven, a o tom, v jakém počtu osob.

„Ale nebylo by to tak, že by lidé nemohli chodit do práce, toto by umožněno bylo. Pokud by to byl lockdown, tak by to byl lockdown ve veškerých mimopracovních aktivitách,” popsal ministr.

Babiš: Buď budete opatření dodržovat, nebo zavedeme lockdown

Domácí

Další případná opatření podle něj nebudou „určitě dřív než za týden”, kdy by se měly projevit dopady restrikcí, které byly přijaty před týdnem.

„Pokud by tady byl exponenciální nárůst po zbytek tohoto týdne a ještě téměř po celý příští týden, museli bychom uvažovat o tom, že ta opatření nejsou dostatečná,” dodal ministr s tím, že na pořadu dne by se ocitlo jejich zpřísnění, a tedy dost možná právě lockdown.

Lockdown: Co pojem znamená a jak se dotkne života lidí

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám