Hlavní obsah

Kvůli neplodnosti a dalším potížím zhubla přes osmdesát kilo, změnilo jí to celý život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletá Audrey Kintzová byla obézní odmala, v jednadvaceti letech ale její váha dosáhla neskutečných 165 kilogramů. Přestože byla stále velmi mladá, trápilo ji mnoho zdravotních problémů od bolesti zad, kolen, vysokého krevního tlaku, přes žaludeční problémy, záněty střev až po neplodnost. Jednoho dne si tak řekla dost a rozhodla se začít hubnout.

Audrey Kintzová zhubla přes 85 kilogramůVideo: Caters News/Audrey Kintz, AP

 
Článek

„Došlo to do bodu, kdy jsem si nemohla užívat svůj život. Bolelo mě celé tělo, nemohla jsem dojít ani k autu, aniž bych neměla bolesti. V jednadvaceti jsem se tak cítila opravdu hrozně a ztratila jsem úplně chuť do života,“ svěřila se Audrey agentuře AP.

Samozřejmě se během svého krátkého života snažila několikrát zhubnout, ale nic dlouhodobě nefungovalo. S každou další dietou tak nabývala pocitu, že zhubnout nikdy nezvládne, protože je k ničemu.

Odborníci jí také řekli, že to sama nikdy nezvládne, že bude muset absolvovat operaci na zmenšení žaludku, s čímž ona sama nesouhlasila.

Kanaďan denně dokumentoval své hubnutí selfie fotografií. Nyní váží polovinu

Muži

V březnu 2020 se tak rozhodla, že přestane zkoušet všelijaké rychlé a velmi omezující diety a zkusí si nastavit zdravý dietní plán, který bude stát nejen na zdravém jídelníčku, ale i dostatku pohybu. Pravidelně tak začala cvičit, přičemž se nejvíc zaměřovala na kardio cviky a do jídelníčku začala zařazovat více zdravých potravin - bez toho, aby musela trpět hlady.

Za dva roky Audrey zhubla 85 kilogramů a její váha se zastavila na 80 kg. Přestaly ji trápit všechny zdravotní problémy a navíc zjistila, že může otěhotnět.

„Celý život jsem byla přesvědčená, že nemůžu mít děti, protože jsem od puberty kvůli obezitě neměla ani menstruaci. O to větší šok jsem prožila, když jsem uviděla dvě čárky na svém těhotenském testu,“ svěřila se Audrey.

To nejlepší, co hubnutí Audrey přineslo, je zdravá holčička, která se jí letos narodila.

Jako populace tloustneme. Pacienti s 200 a více kily přestávají být výjimkou, říkají lékaři

Zdraví

Zhubl ze 160 kilogramů na 90. Pomohla mu pravidelná strava a zmenšení žaludku

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám