Hlavní obsah

Souhrn dění na Ukrajině ve čtvrtek a pátek dopoledne

Foto: Petr Hloušek, Právo

"Zelenskyj je skutečný vůdce. Naši politici, máte se od něj co učit", hlásal jeden z transparentů, kteří lidé přinesli na setkání.

Článek

11:29 - Garanční systém začne prostřednictvím poboček Komerční banky vyplácet náhrady vkladů klientům Sberbank CZ ve středu 9. března. Celkem půjde o 24,2 miliardy korun.

11:24 - Ruští vojáci poprvé vstoupili do ukrajinského černomořského přístavu Mykolajiv, v části města se bojuje, píše Reuters s odvoláním na úřady.

Rusové vstoupili do přístavu Mykolajiv u Černého moře, bojuje se

Evropa

10:46 - Domácnosti, které ubytují uprchlíky, by mohly dostat od státu příspěvek na náklady. Na osobu by činil na měsíc 1000 Kč, vyplývá z návrhu zákona.

10:44 - Jaderné bloky záporožské elektrárny zůstaly nedotčeny. Systémy důležité pro bezpečnost jsou funkční, změny v radiaci nebyly zaznamenány, uvedl Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB).

Ohrožení Česka záporožskou elektrárnou je mizivé, říká Drábová

Válka na Ukrajině

10:41 - Česko v noci na pátek předalo Ukrajině 22 cisteren s pohonnými hmotami za 30 milionů korun. Pomoc připravila ministerstva průmyslu, financí a dopravy.

10:37 - Rusko od začátku invaze přišlo o 9166 vojáků, 251 tanků a 939 dalších obrněnců, tvrdí Kyjev. Ruské síly podle Moskvy zničily 635 obrněnců.

Padlo přes 9 tisíc ruských vojáků, tvrdí Kyjev

Evropa

10:23 - Množství obětí čtvrtečních náletů na Černihiv stouplo na 47. Záchranné práce musely být ve čtvrtek přerušeny kvůli silnému ostřelování města. V Černihivské oblasti zemřelo od začátku invaze 148 lidí, většinou civilistů.

10:11 - Ukrajinské vojenské námořnictvo potopilo svou vlajkovou loď, aby nepadla do rukou nepříteli, uvedl ministr obrany. Loď se opravovala v Mykolajivu.

10:10 - Severoatlantická aliance nechce konflikt s Ruskem, ale pokud to bude nutné, je připravena bránit své členy. Před jednáním ministrů zahraničí NATO to v pátek řekl šéf americké diplomacie Antony Blinken.

NATO nechce konflikt, bránit členy ale bude, řekl americký ministr zahraničí

Amerika

9:49 - Při ruském raketovém útoku byl v úterý poškozen honorární konzulát ČR v Charkově, oznámil resort zahraničí. Konzul i jeho asistent jsou v pořádku. Česká diplomacie ostře protestovala u ruského velvyslance.

Útok v Charkově poničil český konzulát

Válka na Ukrajině

9:28 - V České republice se od začátku ruské invaze ohlásilo přes 33 000 uprchlíků z Ukrajiny. Ve čtvrtek se zaregistrovalo 8400 lidí.

9:26 - Od začátku ruské invaze na Ukrajinu do Polska z této země přišlo 624 500 lidí, uvedla polská hraniční stráž. Její členové na hraničních přechodech za čtvrtek odbavili 99 200 lidí.

9:19 - Asijská rozvojová banka AIIB podporovaná Čínou pozastavuje kvůli válce na Ukrajině činnost v Rusku a v Bělorusku a přezkoumá své tamní aktivity.

9:13 - Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského se už pokusili třikrát zabít. Dvakrát na něj chtěla zaútočit soukromá Vagnerova armáda, jednou Čečenci.

The Times: Zelenského se už pokusili třikrát zabít

Evropa

8:41 - Ruští poslanci schválili trestní odpovědnost a až 15 let vězení za dezinformace a lživé zprávy o ruské armádě a za výzvy k sankcím, hlásí média.

7:40 - Podle ukrajinského generálního štábu se ruská armáda nyní soustředí na obklíčení Kyjeva a na oslabení odporu na zablokovaných sídlištích.

7:28 - Ruská armáda obsadila areál jaderné elektrárny v Záporoží u obce Enerhodar, na niž v noci střílela. V areálu vypukl požár, který se nad ránem podařilo uhasit.

7:28 - Rusko omezilo přístup k ruskojazyčné službě BBC, k informačnímu portálu Meduza a také k Rádiu Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL). Zdůvodnilo to tím, že stanice podkopávají vnitřní bezpečnost v Rusku.

6:54 - V Česku začal platit nouzový stav. Důvodem je efektivnější péče o uprchlíky.

V Česku opět platí nouzový stav

Domácí

6:27 - Světová banka díky přispění Švédska a Nizozemska zvýší první výplatu nouzové finanční pomoci Ukrajině na 460 milionů eur (bezmála 12 miliard korun) z plánovaných zhruba 350 milionů. Ukrajinská vláda by mohla obdržet úvěrové prostředky téměř okamžitě po schválení, které se může protáhnout až do začátku příštího týdne.

5:43 - Rusové podle šéfky úřadu pro jadernou bezpečnost Dany Drábové zešíleli a útokem na záporožskou elektrárnu porušili Ženevské konvence.

4:17 - Ruská armáda obsadila televizní vysílací věž v Chersonu. Podle Kyiv Independent panují obavy, že vysílač využije k šíření dezinformací po městě.

4:07 - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj k situaci v Záporoží: „Žádná země dosud neostřelovala jadernou elektrárnu. Tohle se děje poprvé v historii lidstva, kdy teroristický stát páchá jaderný terorismus.“

Zelenskyj: Rusko spáchalo jaderný terorismus. Evropa se musí probrat

Válka na Ukrajině

3:35 - Bezpečnost týkající se radiace je v elektrárně v Záporoží podle ředitele zajištěna. Ruská střelba ustala kolem třetí hodiny ráno SEČ. Situace je ale podle mluvčího elektrárny Andrije Tuze nadále „extrémně nejistá“.

3:04 - Ruské opoziční servery Medusa a Novaja Gazeta nejsou v Rusku dostupné či výrazně omezené. Zablokovala je na základě rozhodnutí poslanců Státní dumy vládní agentura Roskomnadzor.

Ruští vojáci ostřelovali jadernou elektrárnu v Záporoží, vypukl požár

Zahraniční

2:51 - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval s americkým prezidentem Joe Bidenem, informuje agentura Reuters.

2:20 - Rusko pokračuje v ostřelování Záporožské jaderné elektrárny. Podle starosty nedalekého města Dmytro Orlova jde o ohrožení světové bezpečnosti. Střelba musí okamžitě přestat, jinak to bude 10krát horší než Černobyl, varuje šéf ukrajinské diplomacie Dmytro Kuleba.

1:55 - Telekomunikační společnost OneWeb, která je částečně vlastněná britskou vládou, podle BBC uvedla, že pozastavuje všechny starty z ruského kosmodromu Bajkonur. Firma doufala, že z kazachstánského kosmodromu vyšle 36 satelitů na raketě Sojuz.

1:46 - Rusové nadále ostřelují Záporožskou jadernou elektrárnu, a proto hasiči nemohou začít hasit požár, který v areálu vypukl.

1:23 - Haagská prokuratura začala shromažďovat důkazy o akcích Ruska na Ukrajině. Nejvyšší rada žádá všechny, kdo mají důkazy o válečných zločinech ruské strany, aby je zaslali na zvláštní e-mailovou adresu: otp.informationdesk@icc-cpi.int

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozbombardované předměstí KyjevaVideo: Reuters

0:49 - V důsledku ostřelování vypukl v okolí Záporožské jaderné elektrárny oheň. Přesná lokace nebyla specifikována.

Ruští vojáci ostřelovali jadernou elektrárnu v Záporoží, vypukl požár

Zahraniční

0:37 - V hlavním městě Kyjevě se nyní na různých místech nachází rozsocháče.

Situace v Kyjevě ve čtvrtek odpoledneVideo: Ján Husár, Novinky

0:22 - Běloruská nezávislá stanice Nexta informuje o několika zahraničních médiích, které Rusko zablokovalo, a tamní uživatelé už se k nim tak nedostanou. Podle všeho jde o servery Deutsche Welle, Rádia Svoboda, ruská odnož BBC a také Facebook.

0:18 - Ruský aktivista za lidská práva a bývalý mistr světa v šachu Garri Kasparov ve čtvrtek vyzval světové mocnosti, aby přijaly tvrdší vojenskou a ekonomickou strategii vůči ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi za jeho invazi na Ukrajinu. Zároveň by podle něj mělo být Rusko vrženo zpět do technologické doby kamenné, sdělil v rozhovoru pro agenturu Reuters.

Je to první fáze třetí světové války, řekl Kasparov

Zahraniční

23:52 - Nizozemský premiér Mark Rutte vydal vzkaz Ukrajincům, v němž uvádí, že Nizozemsko stojí na jejich straně.

23:35 - Ruská televize Russia Today financovaná státem oznámila, že ukončuje výrobu ve Spojených státech amerických. Již předtím televize propustila většinu svých zaměstnanců poté, co od ní odstoupil DirecTV, jeden z hlavních poskytovatelů televizního vysílání, který tuto televizi přenášel.

23:29 - „Spí jen tři hodiny denně, ale přesto je přátelský,“ okomentoval tiskovou konferenci s Volodymyrem Zelenským novinář Paul Ronzheimer z německého listu Bild.

Na otázku, jak se má, odpověděl ukrajinský prezident: „Jde to.“ A podal novináři ruku.

23:17 - Německo již začalo nakupovat plyn mimo Rusko, ale nadále odebírá uhlí a ropu z Ruska, píše běloruská stanice Nexta.

23:11 - Mezinárodní vzpěračská federace pozastavila ruským sportovcům účast na mezinárodních soutěžích.

23:08 - Zhruba 400 Švédů se přihlásilo jako dobrovolníci do ukrajinské armády.

22:44 - Ukrajinští analytici z Center for Defence Strategies uvedli, že Rusko v pátek vyhlásí stanné právo.

Rusko v pátek vyhlásí stanné právo, tvrdí ukrajinští analytici

Zahraniční

22:06 - Ukrajina zakázala hovory z ukrajinských SIM karet do Ruska.

21:21 - Elon Musk na Twitteru poradil Ukrajincům, aby terminály Starlink používali opatrně, protože mohou ruské armádě posloužit k zaměření útoků.

„Zapínejte Starlink pouze v případě potřeby a umístěte anténu co nejdále od lidí,“ napsal.

21:18 - Polské ministerstvo zahraničí dnes doporučilo Polákům, aby kvůli situaci na Ukrajině opustili Rusko a Bělorusko, informovala agentura Reuters.

21:17 - Americké ministerstvo obrany zveřejnilo, že během prvního týdne války odpálilo Rusko 70 raket z území Běloruska, 230 střel z mobilních odpalovacích zařízení, která přivezlo na Ukrajinu, 160 z Ruska a 10 z lodí ruského námořnictva v Černém moři.

20:46 - Británie kvůli Ukrajině uvalila stejně jako USA nové sankce na ruské oligarchy Ališera Usmanova a Igora Šuvalova, kteří mají blízko k ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi.

20:43 - Historik Mateusz Fafinski ze Svobodné univerzity v Berlíně zkritizoval způsob používání map ve zpravodajství o ruské invazi. Podle něj zvýrazňování oblastí, které mají ruská vojska „pod kontrolou“, nahrává Vladimiru Putinovi v jeho propagandě, jelikož mu přisuzují obsazení i území, které kontroluje jen z části. Uvedl to v rozsáhlém vlákně na Twitteru.

20:38 - Britský list The Economist spočítal, že ruská invaze povede k největšímu nedostatku pšenice v historii. Na Rusko a Ukrajinu připadá celkem čtvrtina světové produkce pšenice a pětina kukuřice.

20:30 - Těžké ostřelování Sumské oblasti připravilo tamní obyvatele o veřejné služby. Ochtarka je bez vody, topení a elektřiny. Sumy je z části rovněž bez elektřiny. Gubernátor Sumské oblasti Dmytro Živytskyj uvedl, že se plánuje evakuace obyvatel v celém regionu.

20:26 - Ministři obrany USA a Ruska mezi sebou zřídili horkou linku, která má zamezit nežádoucím vojenským incidentům a eskalaci v době ukrajinské krize.

20:21 - Západ by měl přestat od Ruska kupovat ropu a zemní plyn, řekl v rozhovoru s BBC šéf největší ukrajinské energetické firmy Naftogas Jurij Vitrenko.

20:16 - Podle generála Petra Pavla způsobí válka na Ukrajině to, že už členské státy NATO nebudou váhat s plněním závazku vydávat 2 procenta svého HDP na obranu.

20:10 - V pátek v 18:00 se na Václavském náměstí v Praze a v dalších městech po celé Evropě uskuteční demonstrace na podporu Ukrajiny. Skrze telemost živě promluví prezident Volodymyr Zelenskyj.

20:00 - Rusko a Ukrajina se dohodly na možném dočasném příměří v humanitárních koridorech. Potvrdili to vyjednavači na obou stranách. Další kolo jednání bude v nejbližších dnech.

Rusko a Ukrajina se dohodly na možném dočasném příměří v humanitárních koridorech

Válka na Ukrajině

20:06 - Spojené státy oznámily novou sadu sankcí kvůli Ukrajině, míří na několik ruských oligarchů a Putinovo okolí včetně mluvčího Kremlu Peskova.

20:08 - Agentura Reuters zveřejnila letecké záběry rozbombardovaného městečka Borodjanka ležícího asi 60 kilometrů od Kyjeva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry z dronu ukazují trosky a zkázu ve městě Borodjanka nedaleko KyjevaVideo: Reuters

Letecké snímky z Borodjanky ukazují naprostou zkázu

Zahraniční

20:00 - Speciální jednotky ukrajinské armády zničily v Hostomeli během čtvrtka 20 nepřátelských tanků BMD. Videa z místa publikoval na Twitteru oficiální účet Obranné zpravodajské služby Ukrajiny.

19:50 - Švédsko si předvolá ruské diplomatické zástupce v zemi kvůli středečnímu narušení švédského vzdušného prostoru nad Baltským mořem ruskými letouny. Podle agentury AFP to dnes oznámilo švédské ministerstvo zahraničí.

Ruské stíhačky narušily švédský vzdušný prostor

Zahraniční

19:42 - Slovensko daruje Ukrajině vojenský materiál v hodnotě 32,2 milionu eur (824 milionů korun) a povolí přelety vojenských strojů členských zemí NATO přes svůj vzdušný prostor. Vyplývá to ze čtvrtečního rozhodnutí vlády premiéra Eduarda Hegera.

18:50 - Rusko a Ukrajina se dohodly na humanitárních koridorech pro odchod lidí a možném dočasném příměří, řekl dnes ruský vyjednávač Vladimir Medinskij.

Rusko a Ukrajina se dohodly na možném dočasném příměří v humanitárních koridorech

Válka na Ukrajině

18:33 - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina k osobní schůzce.

Sejděte se se mnou, ale ne na 30 metrů, vyzval Putina Zelenskyj

Evropa

18:07 - Ruský prezident Vladimir Putin obvinil ukrajinské síly, že používají vlastní civilní obyvatelstvo jako živé štíty, uvedla ruská agentura TASS.

Putin: Operace na Ukrajině jdou podle plánu

Evropa

17:52 - Moldavská prezidentka Maia Sanduová podepsala oficiální žádost o členství své země v Evropské unii; dokument míří do Bruselu, uvedl Reuters.

Moldavsko a Gruzie požádaly o vstup do Evropské unie

Evropa

17:27 - USA a jejich spojenci se snaží o ekonomickou blokádu Ruska, protože nemají odvahu čelit mu přímo, uvedl podle TASS šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin.

Západ nemá odvahu nám čelit, řekl šéf ruské rozvědky

Evropa

17:05 - Ruský ropný gigant Lukoil vyzval k ukončení války na Ukrajině. Stal se tak prvním velkým ruským podnikem, který se postavil proti invazi.

Ledy se hnuly. Ruský ropný gigant Lukoil vyzval k ukončení války

Evropa

16:55 - Státy EU se shodly na mimořádné ochraně pro uprchlíky z Ukrajiny. Informoval o tom ministr vnitra Rakušan (STAN). Nejméně rok budou mít přístup k práci či sociální podpoře.

16:51 - Všechny koncerty písničkáře Jaromíra Nohavici v Polsku plánované na březen a květen byly zrušeny. V plánu bylo celkem pět koncertů.

16:48 - Ruský nezávislý televizní kanál Dožď dočasně pozastavuje své fungování, oznámila generální ředitelka Natalja Sindějevová. Dříve tento týden ruské úřady zablokovaly web stanice kvůli způsobu, jakým informovala o ruských vojenských aktivitách na Ukrajině.

16:47 - Kanada uvalí na zboží z Ruska a Běloruska 35procentní clo. Na Ukrajinu rovněž pošle další zbraně.

15:58 - V Bělorusku podle agentur začalo druhé kolo rozhovorů ukrajinských a ruských vyjednávačů. Kyjev chce minimálně dohodu o humanitárních koridorech.

Začalo druhé kolo vyjednávání mezi Ruskem a Ukrajinou

Válka na Ukrajině

15:24 - Ruský prezident Vladimir Putin trvá na kapitulaci Ukrajiny a na jejím odzbrojení. Řekl to v rozhovoru s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Ukrajinu chceme celou, řekl Putin. Lžete sám sobě, odpověděl Macron

Zahraniční

15:06 - Ukrajinský parlament schválil zákon umožňující zkonfiskovat majetek ruských firem na Ukrajině. Rozhodovat má bezpečnostní rada na návrh vlády.

Ukrajinský parlament schválil zákon umožňující zabavovat ruský majetek

Zahraniční

14:42 - Nejméně devět mrtvých a čtyři zraněné si vyžádal ruský nálet v Černihivské oblasti Ukrajiny, oznámil gubernátor s odvoláním na záchranáře.

14:18 - U ukrajinského přístavu Oděsa ztroskotala estonská nákladní loď Helt. Dva členové posádky se zachránili, čtyři lidé jsou nezvěstní.

13:48 - Londýnská burza pozastavila obchodování s akciemi téměř tří desítek ruských firem, včetně banky Sberbank a energetických gigantů Rosněfť a Gazprom.

13:46 - Francouzské úřady ve čtvrtek ohlásily konfiskaci jachty dalšího ruského boháče. Loď zabavily šéfovi ropného koncernu Rosněfť Igoru Sečinovi, jehož majetky jsou rovněž terčem sankcí.

13:19 - Švédská nábytkářská značka IKEA se rozhodla pozastavit všechny své aktivity v Rusku a Bělorusku. Oznámila to dnes agentura AFP.

Své obchody v Rusku dočasně zavírá také IKEA

Válka na Ukrajině

13:09 - Zpravodajský portál Novinky.cz nově přináší souhrn událostí z válečného konfliktu na Ukrajině v ruském jazyce. Články jsou určeny pro čtenáře připojující se z území Ruské federace, kteří chtějí získat relevantní informace o dění ve své domovině.

Novinky přinášejí zpravodajství v ruštině

Internet a PC

13:07 - Tým expertů Mezinárodního trestního soudu (ICC) odjel na Ukrajinu, aby zahájil vyšetřování možných válečných zločinů, oznámil hlavní prokurátor.

12:29 - V Česku vznikne síť škol pro uprchlíky z Ukrajiny, kde budou učit pedagogové z Ukrajiny v jejich rodném jazyce. Projekt Ukrajinské jednotřídky připravilo Velvyslanectví Ukrajiny ve spolupráci s Nadačním fondem Děti Ukrajiny a emeritním rektorem Univerzity Karlovy Tomášem Zimou za podpory Ministerstva školství v ČR.

FOTO: Osmý den války

Válka na Ukrajině

12:00 - Škoda Auto i celý koncern Volkswagen pozastavují výrobu v Rusku.

Škoda Auto i celý koncern Volkswagen zastaví veškeré aktivity v Rusku

Válka na Ukrajině

11:42 - Maďarsko nebude vetovat sankce Evropské unie uvalené na Rusko, jednota sedmadvacítky je vzhledem k válce na Ukrajině prvořadá. Řekl to maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro server mandiner.hu. Zároveň ale podle něho neexistují argumenty pro zrušení spolupráce s Ruskem v energetice.

11:04 - Cizinecká policie v Česku eviduje zatím od začátku ruské invaze na Ukrajinu 24 708 uprchlíků. Během středy se registrovalo 10 731 osob.

V Česku je 25 tisíc uprchlíků z Ukrajiny, v Polsku půl milionu

Domácí

9:44 - Ve středu se na cizinecké policii v ČR ohlásilo 10 731 uprchlíků z Ukrajiny. Od začátku ruské invaze se zatím celkem zaregistrovalo 24 708 lidí.

9:26 - Bývalý profesionální mistr světa v těžké váze a olympijský vítěz v boxu Vladimir Kličko ocenil postoj sportovních organizací, které kvůli útoku na Ukrajinu vyloučily ruské a běloruské reprezentanty ze soutěží.

9:20 - Automobilka Škoda Auto má na Ukrajině, kterou napadlo Rusko, 13 výrobců dílů do aut. Chybí jí tak například komponenty pro kabelové svazky nebo spínací moduly. V první fázi se výpadek dodávek dotkne elektrického SUV Enyaq iV, jehož výroba byla dočasně pozastavena. Další omezení lze kvůli situaci na Ukrajině postupně očekávat i u dalších modelů. Uvedl to týdeník Škodovácký odborář.

9.02 - Česká policie zadržela jednoho člověka kvůli veřejnému schvalování a ospravedlňování ruské agrese vůči Ukrajině. Dopustit se ho měl na sociálních sítích.

8:40 - Představenstvo ruské liberální rozhlasové stanice Echo Moskvy většinou hlasů rozhodlo o likvidaci této stanice, uvedlo rádio na svém webu.

8:30 - Proruští separatisté zaútočí na Mariupol, pokud se ukrajinská armáda nevzdá. Město bombarduje ruská armáda, Kyjev tvrdí, že přístav kontroluje.

8:11 - Rusové a Bělorusové nakonec na paralympiádě v Pekingu startovat nebudou. Mezinárodní paralympijský výbor původní rozhodnutí po řadě protestů změnil.

8:05 - Ruské námořní výsadkové síly připravují vylodění v Oděse a v nedalekém městečku Zatoka na pobřeží Černého moře. Varoval před tím ukrajinský generální štáb.

K Oděse míří ruská plavidla, chystá se vylodění, varuje Kyjev

Evropa

7:57 - Agentury Fitch a Moody's snížily rating Ruska o šest stupňů do neinvestiční kategorie. Západní sankce zpochybňují schopnost země splácet dluh.

7:48 - Indie odmítla ruské zprávy, podle nichž ukrajinská armáda v Charkově drží jako rukojmí skupinu indických studentů. Informuje o tom agentura DPA.

Mluvčí ruských ozbrojených sil ve čtvrtek podle indických médií po jednání ruského prezidenta Vladimira Putina s indickým premiérem Nárendrou Módím uvedl, že ukrajinské úřady zabránily studentům opustit Ukrajinu.

Indické ministerstvo zahraničí ve čtvrtek ovšem uvedlo, že žádné takové informace nemá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zničené město Borodianka v Kyjevské oblastiVideo: Reuters

7:44 - Ukrajinské síly zničily ve středu tři ruská letadla a dva vrtulníky. Na Facebooku to oznámilo velitelství ukrajinských vzdušných sil.

7:34 - Německo chce na Ukrajinu poslat protiletadlové rakety typu Strela. Dodávku 2700 kusů schválilo ministerstvo hospodářství, informuje agentura DPA.

7:02 - Paliva v ČR jsou po ruské invazi na Ukrajinu nejdražší v historii. Za týden zdražily asi o 2 Kč. Benzin je průměrně za 39,36 Kč/l, nafta za 38,73 Kč/l.

Reklama

Výběr článků

Načítám