Hlavní obsah

Putin: Operace na Ukrajině jdou podle plánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

„Ruská speciální vojenská operace“ na Ukrajině se rozvíjí přesně v souladu s harmonogramem a podle plánu, uvedl podle agentury TASS ruský prezident Vladimir Putin.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimír Putin

Článek

Ve vystoupení přenášeném televizí také Putin vznesl několik obvinění vůči ukrajinským silám, důkazy pro svá tvrzení nenabídl. Uvedl například, že ukrajinští „nacionalisté“ používají ukrajinské civilní obyvatelstvo jako živý štít, napsala agentura Reuters.

Rusové speciální vojenskou operací nazývají invazi na Ukrajinu, kterou zahájili minulý čtvrtek. Cíl vojenského útoku zůstává nejasný, ruská vojska sice operují na značné části ukrajinského území, kromě 300tisícového Chersonu ale dosud neobsadila žádné velké město.

Západ nemá odvahu nám čelit, řekl šéf ruské rozvědky

Evropa

Objevují se informace o špatné morálce ruských vojáků a problémech v zásobování. Analytici se shodují, že Rusko nepočítalo s tak velkým odporem Ukrajinců.

Oficiálním cílem ruské invaze je „demilitarizace a denacifikace“ Ukrajiny, což zřejmě znamená odzbrojení armády a svržení vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám