Hlavní obsah

Letecké snímky z Borodjanky ukazují naprostou zkázu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borodjanka

Dva dny bombardovaly ruské síly městečko Borodjanka nacházející se asi 60 kilometrů severozápadně od Kyjeva. Zasaženo bylo prostranství zdejší školky a několik obytných domů. Na videu je vidět zhruba 20metrová díra uprostřed jedné z budov. Útok nepřežilo několik civilistů, napsal na Twitteru ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry z dronu ukazují trosky a zkázu ve městě Borodjanka nedaleko KyjevaVideo: Reuters

 
Článek

Podle amerického deníku New York Times (NYT) budovy na videu obklopovaly velké nádvoří, na kterém se nachází mateřská škola Pinocchio, jejíž hřiště bylo rovněž poškozeno. Školy jsou v zemi uzavřeny od 21. února, tudíž by v ní v době útoku nikdo být neměl.

Přesto bombardování Borodjanky na místě zanechalo mnoho mrtvých, uvedl  ministr Kuleba.

Rusko a Ukrajina se dohodly na možném dočasném příměří v humanitárních koridorech

Válka na Ukrajině

„Pokaždé, když ruští lháři tvrdí, že na ukrajinská města neshazují bomby, ukažte jim tuto fotografii obytného domu v Borodjance v Kyjevské oblasti,“ napsal s odkazem na propálený dům šéf ukrajinské diplomacie.

Počet obětí není jasný

Ukrajinská média bezprostředně neinformovala o obětech na životech ani o počtu zraněných. Podle NYT svědci na místě však uvedli, že pod troskami slyšeli hlasy volající o pomoc a snažili se přeživší vyhrabat.

Borodjanka je městečko se zhruba 13 tisíci obyvateli. Nachází se asi 60 kilometrů severozápadně od hlavního města. Leží na řece Zdvyž, která je pravým přítokem řeky Teteriv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám