Hlavní obsah

Západ nemá odvahu nám čelit, řekl šéf ruské rozvědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

USA a další západní země se snaží o ekonomickou a informační blokádu Ruska, protože nemají odvahu mu čelit vojensky a politicky. Řekl to ve čtvrtek podle agentury TASS šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Sergej Naryškin na bezpečnostní konferenci v Moskvě

Článek

Tvrdí, že čím je vojenská operace na Ukrajině úspěšnější, tím víc roste hysterie Severoatlantické aliance.

NATO se do konfliktu na Ukrajině odmítá přímo zapojit, protože země není členem Aliance. Státy ale posílají na Ukrajinu zbraně a pomoc. Pokud by se NATO do konfliktu zapojilo, hrozilo by, že válka přeroste do obrovských rozměrů. Aliance v reakci na ruskou agresi posiluje své východní křídlo, zbraně míří například na Slovensko nebo do Rumunska.

Ukrajinu chceme celou, řekl Putin. Lžete sám sobě, odpověděl Macron

Zahraniční

Rusko invazi nazývá speciální vojenskou operací. Zahájilo ji před týdnem. Podle prezidenta Vladimira Putina se země nevzdá cíle Ukrajinu ovládnout.

Šéf SVR Sergej Naryškin minulý týden čelil ponížení ze strany ruského prezidenta Vladimira Putina, když jej šéf Kremlu na jednání bezpečnostní rady k uznání nezávislosti republik na Donbase zastihl zcela nepřipraveného. Naryškin koktal, nebyl schopen sestavit smysluplnou větu a Putin jej veřejně zostudil.

Putin na bezpečnostní radě vydeptal a ponížil šéfa rozvědky

Evropa

USA a evropské země přijímají proti Rusku ekonomické sankce. Zmrazily mu devizové rezervy, některé banky byly vyškrtnuty z mezinárodního platebního systému SWIFT, sankce tvrdě dopadly i na ruské oligarchy.

Některé firmy, například Apple, přestanou v zemi prodávat své zboží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám