Hlavní obsah

První dáma USA volila bez manžela, hlasovalo už 100 milionů Američanů

Palm Beach

První dáma Spojených států Melania Trumpová v úterý volila v Palm Beach na Floridě, nedaleko letoviska Mar-a-Lago, které vlastní její manžel, prezident Donald Trump. Informovala o tom agentura AP. Floridská univerzita mezitím přinesla informaci, že možnost volit s předstihem využilo více než 100 milionů z 250 milionů oprávněných voličů.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

První dáma Spojených států na cestě do volební místnosti

Článek

Na dotaz, proč nevolila společně se svým chotěm minulý týden, Melania Trumpová s úsměvem odpověděla: "Je den voleb, takže jsem chtěla přijít hlasovat dnes."

Podle agentury AP byla jediná, kdo při vstupu do budovy rekreačního střediska Mortona a Barbary Mandelových, kde se nachází volební místnost, neměla roušku. Zda si ji nasadila přímo ve volební místnosti, podle AP není jasné.

Bidena bych nejradši zbil za stodolou, prohlásil Trump

Amerika

Sám prezident Trump již dříve využil na Floridě možnosti předčasného hlasování a před kamerami poté řekl: "Hlasoval jsem pro chlápka jménem Trump."

V předčasném hlasování vedli demokraté

Američané letos v hojné míře kvůli obavám z nákazy koronavirem, který si jen ve Spojených státech vyžádal více než 231 tisíc mrtvých, využili možnosti hlasovat korespondenčně či osobně v předstihu.

Trump, nebo Biden? Sčítání se může táhnout i týdny

Volby USA

Podle dosavadních údajů dominovali v předčasném hlasování demokraté, republikáni ale jejich náskok začali v posledních týdnech stahovat a využívali možnost hlasovat v předstihu osobně. Prezident Trump opakovaně prohlásil, že korespondenční hlasování je náchylné k rozsáhlým podvodům, přestože podle volebních expertů jsou takové případy velmi neobvyklé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám