Hlavní obsah

Bidena bych nejradši zbil za stodolou, prohlásil Trump

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump, usilující v právě probíhajících volbách o znovuzvolení, se nechal slyšet, že by svého demokratického soka Joe Bidena nejraději zmlátil. Prohlásil to během nedělního mítinku na Floridě. Připomněl, že to byl Biden, kdo už před rokem a půl mluvil o vzájemné bitce, a dodal, že by ji prohrál. Upozornil na to server Business Insider.

Hlasujte! Hlasujte! Hlasujte! - volební klip Donalda TrumpaVideo: Facebook Donalda J. Trumpa

 
Článek

„Ze všech lidí na světě, s nimiž bych si to mohl rozdat, bych se zřejmě úplně nejraději porval s ním. Víte, on je slabý. Vzpomínáte před rokem a půl? Cha, rád bych ho vzal za stodolu,“ chvástal se Trump.

Trump, nebo Biden? Sčítání se může táhnout i týdny

Volby USA

Republikánský kandidát na znovuzvolení narážel na Bidenovo prohlášení z března roku 2018, kdy někdejší viceprezident řekl, že „kdyby býval s Trumpem chodil na střední, vymlátil by z něj duši za tělocvičnou“. Trump na to reagoval už tehdy, když na Twitteru napsal, že by šel Biden „s pláčem na celé kolo rychle a tvrdě k zemi“.

Hlasujte pro... Hlasujte pro Ameriku - volební klip Joea BidenaVideo: Facebook Joea Bidena

Má štíhlé nohy

Trump se v neděli na Floridě pustil také do hodnocení Bidenova vzhledu. Řekl, že má štíhlé nohy, což ovšem nemyslel jako kompliment. „Jeho nohy velmi pohubly. Neposkytují přílišnou základnu. Nemusel bych ani zatnout pěst,“ rýpal dál republikánský kandidát do politického rivala.

V USA začaly volby, v Dixville Notch vyhrál Biden

Volby USA

Jasno v tom, kdo koho porazí nikoliv v pěstním, ale mnohem důležitějším politickém klání, by mohlo být ve středu ráno středoevropského času. Průzkumy favorizují demokrata Joe Bidena, analytici ale očekávají vyrovnaný a napínavý souboj. Rozhodne se především v několika klíčových státech.

Reklama

Výběr článků

Načítám