Hlavní obsah

Prezidentský kandidát Zima si věří na 25 procent hlasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý rektor Karlovy univerzity a kandidát na prezidenta Tomáš Zima se v průzkumech veřejného mínění pohybuje na samém chvostu. Média podle něj podporují trojici prvních kandidátů. Přesto se stále nevzdává a věří, že od voličů nakonec získá 25 procent hlasů a postoupí do druhého kola klání.

Tomáš ZimaVideo: Novinky

 

Reklama

Článek

„Média si vytvořila obraz tří kandidátů, které de facto od jarních měsíců různými způsoby preferují a tím samozřejmě mají ti lidé více prostoru. To mě naopak nabíjí a motivuje,“ prohlásil v předvolebním rozhovoru pro Novinky Zima.

Jeho předvolební kampaň patří k méně viditelným, způsobeno je to podle něj primárně rozpočtem. V řadě předvolebních průzkumů Zima kvůli nízkým preferencím nefiguruje, v prosincovém šetření agentury Median by získal jedno procento hlasů.

Na otázku, kolik procent hlasů od voličů podle něj dostane, v rozhovoru pro Novinky nicméně odpověděl „dvacet pět“.

S tím, jak se prezidentské volby, které se uskuteční 13. a 14. ledna, případné druhé kolo o dva týdny později, blíží, tak se podle něj kampaň zlepšuje.

„Člověk by rád měl ta čísla větší, to nebudu zastírat. Na druhou stranu mě to motivuje k více setkáním s lidmi, naslouchání jejich problémů a je třeba říci, že řada vystoupení, která byla doteď, tak byla dána i finančními možnostmi té kampaně. Teď se kampaň zlepšuje, je více prostoru,“ dodal.

Po republice se v nedávné době objevily billboardy, na nichž Zima slibuje, že „uzdraví republiku“ a má pro ni vizi.

„Ji (zemi) trápí to, že nejsou řešeny problémy obyčejných lidí. Ty jsou, že zhruba dvě třetiny občanů naší země se mohou dostat do těžkých ekonomických problémů kvůli tomu, že vláda z hlediska řešení energetické krize zaspala,“ vysvětlil Zima, co například Česko trápí, že potřebuje uzdravit.

Zima: Důležitá je otevřenost. Některá tvrzení Pavla o jeho minulosti mi přijdou úsměvná

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám