Hlavní obsah

Babiš prezidentem? Častěji je u soudu než ve Sněmovně, nebrala si servítky Pekarová

Šéfka Sněmovny a vládní TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se pustila do předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, který je jedním z favoritů blížících se prezidentských voleb. V Partii na CNN Prima News uvedla, že by funkci hlavy státu nevykonával ve prospěch občanů. Dokládá to jeho neúčast na jednáních dolní komory, kdy častěji je podle ní i u soudu.

Foto: Novinky

PoliTalk Markéta Pekarová Adamová

Reklama

Článek

„Andrej Babiš je častěji v lavici obžalovaných než v Poslanecké sněmovně. Poslanecký mandát vykonává ledabyle, proto si nemyslím, že by svůj prezidentský mandát vykonával ve prospěch občanů,“ prohlásila v Partii Pekarová Adamová.

V diskusním pořadu se střetla s šéfkou poslaneckého klubu ANO Alenou Schillerovou. Ta naopak Babiše hájila. „Je to silná osobnost, těžká váha do prezidentské volby patří. Jsem přesvědčena, že první kolo má jisté, a snad to dopadne i v druhém kole,“ uvedla.

„Doufám, že lidé zvolí prezidenta s politickou zkušeností,“ doplnila.

Politologové: Nebýt přímé volby, Pavel, Nerudová ani Babiš by neměli na Hrad šanci

Prezidentské volby

Do koalice Spolu se následně pustila s tím, že v prezidentských volbách ani nepostavila vlastního kandidáta. „Podpořila tři kandidáty, kteří jsou pro mě králíci v klobouku,“ řekla.

Koalice ve volbách podpořila generála Petra Pavla, ekonomku Danuši Nerudovou a senátora Pavla Fischera. „Nevíme o nich nic. Jejich proslovy jsou pro mě prázdná slova bez zkušeností v politické kariéře,“ vyjádřila se o nich Schillerová.

„Pro mě je důležité, aby prezident byl skutečný demokrat, aby to byl člověk, který bude důstojně reprezentovat Českou republiku. A aby byl schopen vykonávat mandát, jak je mu dáno Ústavou,“ popsala naopak ideálního kandidáta Pekarová Adamová.

Boj o druhé kolo se přelévá mezi Nerudovou a Pavla

Prezidentské volby

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám