Hlavní obsah

Kyselivku ještě Ukrajinci neosvobodili, navzdory prvotním nadějným zprávám

Vesnici Kyselivka v Chersonské oblasti stále ovládají okupační síly Ruské federace. Boje pokračují. Původní informace o osvobození Ukrajinci byly zřejmě unáhlené, informoval náčelník mikolajivské oblastní vojenské správy Vitalij Kim.

Foto: Mapy.cz

Kyselivka je po Čornobajivce poslední větší obcí před Chersonem

Článek

Informace o tom, že by měla být Kyselivka již dobytá zpět ukrajinskými vojáky, zazněla ve středu od šéfa chersonské oblastní rady Oleksandra Samojlenka.

„Tato informace není pravdivá. Kyselivka je tam, kde bývala - v šedé zóně. Bojují o ni,“ řekl ve čtvrtek Kim ve vysílání televize Ukrinform.

Kyselivka je strategicky důležitá, protože je to předposlední větší obec na silnici E58 / M14 do Chersonu (a na přilehlé železniční trati), která vede na severozápad Ukrajiny do oblastí pod kontrolou vládních vojsk.

USA pomohly Kyjevu nasměrovat ofenzivu. Využily simulace válečných her

Válka na Ukrajině

Podle pravidelných zpráv amerického Institutu pro studium války (ISW) probíhá ukrajinská protiofenzíva na jihu země úspěšně, i když zdaleka ne tak rychle jako v Charkovské oblasti.

Mluvčí ukrajinského velitelství Jih Natalja Humeňuková v pondělí uvedla, že některé okupační jednotky vyjednávají v bezvýchodné situaci o kapitulaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám