Hlavní obsah

Léto se ještě ohlásí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po ochlazení, jež se dostavilo na přelomu týdne, půjdou teploty zase nahoru. Tento týden by měl být jako celek teplotně průměrný, příští pak dokonce nadprůměrný. V dlouhodobém výhledu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29.8.2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výhled se týká období čtyř týdnů od 28. srpna do 24. září. Meteorologové očekávají, že jako celek bude průměrné až slabě nadprůměrné.

„První týden bude průměrný, průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat zpočátku kolem 14 °C, uprostřed týdne jen kolem 10 °C, na konci kolem 12 °C. Maximální denní teploty budou zpočátku jen kolem 18 °C, na konci týdne kolem 26 °C,“ uvedli meteorologové.

Deštivé počasí by mělo přinést další houbařské žně

Domácí

Na letních 25 stupňů by se teploty měly opět vyšplhat v pátek a do konce týdne ještě o něco povyrostou. A příjemné teploty by měly vydržet i dál.

„Druhý týden období bude pravděpodobně teplotně nadprůměrný s minimálními teplotami kolem 12 °C a nejvyššími kolem 23 °C. Poslední dva týdny budou teplotně průměrné,“ nastínil ČHMÚ.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lidé si užívají slunného dne na hradbách pražského Vyšehradu.

Co se srážek týká, nejvíce by jich měl přinést aktuální týden. „Období jako celek bude pravděpodobně srážkově průměrné s úhrny v jednotlivých týdnech 10 až 15 mm, v prvním týdnu budou srážky s úhrnem i přes 25 mm, hlavně na jeho začátku,“ doplnili meteorologové.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ.

Úspěšnost výhledu se pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

Do Čech dorazily vydatné lijáky. Na Moravu se ženou bouřky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám