Hlavní obsah

Filmové premiéry: Přání k narozeninám, Babylon, Všechny mé dopisy spal, Ono a Zoubková víla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po filmu Přání Ježíškovi přichází režisérka Marta Ferencová s Přáním k narozeninám. V časech, kdy film začínal mluvit, se odehrává americký Babylon. Všechny mé dopisy spal je drama vášnivého vztahu s nečekanými následky. Psychologický horor o mateřském instinktu má název Ono. O víle, které se nedaří vyčarovat dětem hračky, je animovaná Zoubková víla.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Přání k narozeninám

Líba trvá na tom, aby se na její oslavě narozenin vždy sešla celá rodina, což všichni dosud plnili. Jenže letos má její syn Petr jiné plány, a tak před rodinou předstírá nemoc. Chce poprvé strávit narozeniny se svým utajovaným přítelem Karlem, který má narozeniny ve stejný den. Líba se však své oslavy nehodlá jen tak lehce vzdát, rozhodne se Petra překvapit a s celou rodinou se přesunout k němu.

Trailer filmu Přání k narozeninámVideo: Bioscop

Přání k narozeninám, Česko 2022, komedie, 93 min., režie: Marta Ferencová, hrají: Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Veronika Khek Kubařová, Tomáš Klus, Igor Orozovič a další.

Babylon

Herečka (zatím bez jediné role) Nellie LaRoy se rozhodla, že hollywoodskou hvězdou se člověk nestává, že jí prostě je, nebo ne. A ona je! Svědkem její strmé kariéry je druhý hrdina, „holka pro všechno“ Manny Torres, který plní filmovým magnátům i ty nejdivočejší sny. Tím třetím je Jack Conrad, nejslavnější herec němé éry. Jenže filmy začínají mluvit, a to mnoho životů a nadějí zničí, jen pár vyvolených vynese vzhůru.

Trailer filmu BabylonVideo: CinemArtCZ

Babylon, USA 2022, drama, 189 min., režie: Damien Chazelle, hrají: Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva a další.

Všechny mé dopisy spal

Příběh z 30. let minulého století je založený na skutečných událostech. Propojuje tři časové linie a ukazuje vlny vášně, žárlivosti a hněvu, vznikající ve vztazích a zasahujících celé generace. Ústřední postavou je Karin Stolpe, jež na svých bedrech nese celou šířku příběhu, který zobrazuje její složitý vztah s manželem a vášnivý vztah s milencem.

Trailer filmu Všechny mé dopisy spalVideo: Film Europe Media Company

Všechny mé dopisy spal, Švédsko 2022, drama,120 min., režie: Björn Runge, hrají: Asta Kamma August, Bill Skarsgård, Gustav Lindh, Marika Lindström a další.

Ono

Dvanáctiletá gymnastka Tinja se zoufale snaží zalíbit své matce, která je posedlá rodinnou image. Jednoho dne najde Tinja v lese zraněného ptáka, přinese si jeho podivné vejce domů, uloží ho do své postele a pečuje o něj, dokud se nevylíhne. Tvor, který se z něj vyklube, se stane jejím nejbližším přítelem a živoucí noční můrou, která Tinju žijící pod dokonalou slupkou ponoří do zvrácené reality, kterou její matka odmítá vidět.

Trailer filmu OnoVideo: Film Europe Media Company

Ono, Finsko / Švédsko 2022, psychologický horor, 91 min., režie: Hanna Bergholmová, hrají: Jani Volanenová, Sophia Heikkilä, Reino Nordin, Saija Lentonenová a další.

Zoubková víla

Zvídavá a nezbedná Violetta (337 let) se učí na zoubkovou vílu, jenže se jí to moc nedaří. Místo, aby dětem za zoubky vyčarovala hračky, jediné, co umí, jsou fialky! Její maturitní zkouška se blíží a jen víly, které ji složí, dostanou drahokam, se kterým se mohou pohybovat tam a zpět z lidského světa. Violetta samozřejmě pohoří na celé čáře, ale nebyla by to ona, aby si nenašla způsob, jak to vyřešit.

Trailer filmu Zoubková vílaVideo: Bohemia Motion Pictures

Zoubková víla, Lucembursko / Německo 2022, animovaný, 85 min., režie: Caroline Origerová

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám