Hlavní obsah

Učitel z Teplicka jde za zneužívání studentek na téměř 2,5 roku do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Teplický okresní soud vyměřil ve čtvrtek učiteli z biskupského gymnázia v Krupce osmadvacetiměsíční nepodmíněný trest za sexuální zneužití svých studentek, sexuální nátlak a přečin útisku. Zároveň rozhodl o šestiletém zákazu činnosti spočívající v práci s mládeží.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obžalovaný učitel u soudu

Článek

Rozsudek je pravomocný, obžalovaný i státní zástupce se na místě vzdali práva na odvolání. Muži hrozil až desetiletý pobyt za mřížemi, protože se trestného činu dopustil jako učitel.

Kantor měl podle obžaloby opakovaně sex s dívkami přímo ve víceletém gymnáziu, základní a mateřské školy v Krupce - Bohosudově, ale také při různých akcí po vyučování. Ve čtyřech případech muž podle obžaloby prokazatelně sex po dívkách chtěl.

Se dvěma dívkami navázal dlouhodobější intimní vztah. S první si začal, když jí bylo třináct, druhé bylo na začátku vztahu jedenáct.

Deset let vězení za zneužití školaček v Kroměříži

Krimi

Obžalovaný na začátku procesu přiznal vinu ve třech bodech obžaloby. Rozporoval pouze bod, který mu kladl za vinu, že osahával dívku, kterou měl na klíně v autě během táborové hry. Tvrdil, že se dívky dotkl nedopatřením.

K spornému bodu obžaloby vypovídala dnes kamarádka poškozené. Uvedla, že s dotyčnou seděla ve zmiňovaném vozidle.

Jako ostatní pasažéři měla během jízdy zavázané oči, a tak nic neviděla. Poškozená se ale podle ní usednutí na klín učitele bránila a po vystoupení z vozidla na pedagoga nadávala, neupřesnila však, co jí vadilo.

Svědkyně je také jednou z obětí obžalovaného, její část se neprojednávala vzhledem k přiznání viny pedagoga.

Se zvrhlými praktikami učitele se po čase dívky svěřily jinému kantorovi, který včera také vypovídal. Řekl, že ho obvinění ze strany dívek až tolik nepřekvapilo, protože se o nestandardním chování obžalovaného ke studentkám ve škole mluvilo.

Obžalovaný: Zasloužím si trest

Státní zástupce ve své závěrečné řeči navrhl pro obžalovaného trest 32 měsíců odnětí svobody a zákaz činnosti na šest let.

Obhájce navrhl zproštění bodu obžaloby, který pedagog označil za sporný, za ostatní skutky navrhl podmíněný trest a uložení ambulantní sexuologické léčby.

Obžalovaný ve svém závěrečném slovu několikrát zopakoval, že svých činů lituje. Upozornil, že s jednou ze svých obětí měl dlouhodobý vztah.

Nechal jsem to zajít daleko, kál se pořadatel táborů obžalovaný ze znásilnění dětí

Krimi

„Já miloval jí a ona mě,“ řekl mimo jiné a zdůraznil, že nikdy dopředu neplánoval, že by chtěl nějakou dívku svést. „Vnímám to jako svoje obrovské selhání a zasloužím si za to být potrestán,“ poznamenal.

Soudce během zdůvodnění svého verdiktu zdůraznil, že podmíněný trest nepřicházel vzhledem k povaze činů v úvahu a vysvětlil, proč sporný bod obžaloby překvalifikoval z původního sexuálního nátlaku na přečin útisku.

Nepodařilo se podle něj prokázat, že by osahávání poškozené v autě došlo tak, jak ho popsala. Každopádně jí prý ale bylo nepříjemné, že ji učitel přiměl, aby mu sedla na klín, což dala najevo rozrušením a naštváním po vystoupení z auta.

Soudce uvedl, že přitěžujících okolností je, že muž spáchal více trestných činů a že nesporně negativně ovlivnil sexuální život poškozených. Naopak za polehčující okolnost označil dosavadní bezúhonnost odsouzeného, částečné přiznání viny a projevenou lítost.

Na pedagoga podala trestní oznámení kvůli podezření ze zneužívání nezletilých studentek škola. Reagovala tak na podněty, které získala loni v březnu. Učitel na gymnáziu už nepůsobí.

Vylákal fotky nahého dítěte, odešel bez trestu. Změňte zákon, burcují odborníci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám