Hlavní obsah

Střelec z fakulty možná zabil i muže a kojence v Klánovicích, uvedla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtvrteční masakr na pražské filozofické fakultě může souviset s vraždou v Klánovickém lese. Uvedl to policejní prezident Martin Vondrášek s tím, že policie tuto verzi prověřuje.

Foto: Policie ČR

Střelec

Článek

„Velice vážně pracujeme s verzí, která v tuto chvíli je velmi reálná, že útočník z filozofické fakulty má na svědomí i dvě oběti z konce minulého týdne v Klánovickém lese,“ uvedl Vondrášek ve čtvrtek večer na tiskové konferenci.

V Klánovickém lese v pátek 15. prosince někdo zastřelil dospělého a dítě, podle médií jsou oběťmi dvaatřicetiletý muž a jeho teprve dvouměsíční dcera. Policie dosud po pachateli pátrala neúspěšně.

Policisty podle něj na ni přivedly poznatky a zajištěné důkazy na místě činu v obci Hostouň na Kladensku, kde ve čtvrtek bylo nalezeno tělo otce střelce. „Do tohoto útoku jsme neznali totožnost toho útočníka a z informací, které mám, jsme ani znát nemohli,“ zdůraznil Vondrášek.

Lidé přicházejí na pietní místo, uctívají oběti střelby

Krimi

„Osobně jsem přesvědčen, že pražští policisté za ten týden provedli obrovské množství úkonů a že nebylo v silách nikoho do dnešního dne zjistit totožnost toho podezřelého,“ uvedl Vondrášek s tím, že není známa žádná vazba potenciálního útočníka z Klánovic.

„V tuto chvíli jsem přesvědčen, že to byly zcela náhodně vybrané oběti člověkem bez jakékoli trestní minulosti,“ dodal.

Útočník měl registrováno větší množství zbraní. Nyní policie bude zkoumat, zda některá z nich nebyla použita ke střelbě v Klánovickém lese.

Střelba studenta z ochozu univerzityVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

Vraha z Klánovického lesa zatím neznáme, přiznala policie

Krimi

Policie další informace o průběhu čtvrtečního útoku i dosavadních kroků ve vyšetřování klánovické tragédie poskytne na tiskovém brífinku v pátek v 11 hodin dopoledne. Zároveň je zřízena krizová linka pro veřejnost, která funguje na čísle 974 823 158.

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám